Placinte cu mar – de post

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 9594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina alba
  • aprox. 250 ml apa calda
  • 25 gr drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 40 ml ulei de masline
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • 5 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • Sirop
  • miere sau 40 ml apa+doua linguri zahar pudra+doua linguri zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mar – de post:

Aluat.


Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul.


Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Adauga treptat uleiul si framanta 10-15 minute.


Acopera bolul si lasa-l la loc cald pentru o ora.


Intre timp curata merele, rade-le pe razatoarea cu ochiuri mari si pune-le intr-o cratita. Caleste-le impreuna cu zaharul si scortisoara, la foc mediu, timp de aprox. 15 minute. Trebuie sa scada tot sucul lasat de mere, sa ai o umplutura legata, putin umeda.


La final adauga esenta de rom.


Intinde aluatul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara.


Imparte foaia in 6.


Fiecarei bucati portionate cresteaza-i jumatate din suprafata. Pe cealalta jumatate pune umplutura de mar si trece pe deasupra ei toate fasiile din aluatul crestat (vezi fot0), apasand cu degetele sa se lipeasca bucatile de aluatul cu umplutura.


Transfera-le toate intr-o tava in care ai pus hartie petru copt.


Introdu tava in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pe treapta de mijloc. Cand placintele au prins culoare pe talpa scoate tava si pensuleaza placintele cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor sau cu miere.


Introdu tava inapoi in cuptor, de aceasta data pe treapta superioara, si lasa pana ce placintele se rumenesc.


Fierbinti, le ungi din nou cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mar – de post" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

gaby_duceag 1

14.10.2013, 19:24

mulţumesc fetelor
nu arată chiar aşa grozav, sunt poze făcute noaptea, cu bliţ, dar au fost tare bune

Raisha 1

17.10.2013, 20:43

Cred ca am sa incerc si eu reteta asta! Am facut ceva asemanator mai de mult dar cu carne. :-)

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:42

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere( de post)