Placinte cu mar – de post

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 6732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina alba
  • aprox. 250 ml apa calda
  • 25 gr drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 40 ml ulei de masline
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • 5 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • Sirop
  • miere sau 40 ml apa+doua linguri zahar pudra+doua linguri zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mar – de post:

Aluat.


Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul.


Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Adauga treptat uleiul si framanta 10-15 minute.


Acopera bolul si lasa-l la loc cald pentru o ora.


Intre timp curata merele, rade-le pe razatoarea cu ochiuri mari si pune-le intr-o cratita. Caleste-le impreuna cu zaharul si scortisoara, la foc mediu, timp de aprox. 15 minute. Trebuie sa scada tot sucul lasat de mere, sa ai o umplutura legata, putin umeda.


La final adauga esenta de rom.


Intinde aluatul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara.


Imparte foaia in 6.


Fiecarei bucati portionate cresteaza-i jumatate din suprafata. Pe cealalta jumatate pune umplutura de mar si trece pe deasupra ei toate fasiile din aluatul crestat (vezi fot0), apasand cu degetele sa se lipeasca bucatile de aluatul cu umplutura.


Transfera-le toate intr-o tava in care ai pus hartie petru copt.


Introdu tava in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pe treapta de mijloc. Cand placintele au prins culoare pe talpa scoate tava si pensuleaza placintele cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor sau cu miere.


Introdu tava inapoi in cuptor, de aceasta data pe treapta superioara, si lasa pana ce placintele se rumenesc.


Fierbinti, le ungi din nou cu sirop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mar – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

gaby_duceag 1

14.10.2013, 19:24

mulţumesc fetelor
nu arată chiar aşa grozav, sunt poze făcute noaptea, cu bliţ, dar au fost tare bune

Raisha 1

17.10.2013, 20:43

Cred ca am sa incerc si eu reteta asta! Am facut ceva asemanator mai de mult dar cu carne. :-)

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata - de post