Placinte cu salata, leurda si branza feta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2014 | 12055 vizualizari

 

Seria retetelor de placinte continua :)) zic sa aveti si de la mine, ca de, microbul s-a luat. Pt ca nu am avut varza, am ales varianta lui Cristena si am facut cu salata, adaos de leurda si un plus de branza feta. Sunt minunate si se cer repetate.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 650 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 1 salata
  • 1 legatura leurda
  • 1 praf de sare
  • 150-200 gr branza feta
  • ulei pt prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu salata, leurda si branza feta:

Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus, la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.


Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie.


Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.


Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

nu grabiti procesul de prajire al placintelor...aluatul fiind unul de paine si putin mai gros, are nevoie de prajire inceata ca sa nu ramana aluatul cleios si nefacut la mijloc

2

peste tigaie puteti sa puneti capac in timp ce prajiti placintele, astfel nu riscati sa le ardeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu salata, leurda si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

tanyapatap 1

13.05.2014, 12:23

anca_rm 1

13.05.2014, 12:29

ce faine sunt

CarmenBlue 1

13.05.2014, 12:45

wow, ce bine arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza la tigaie