Placinte cu varza si carnati

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2014 | 2492 vizualizari

 

Am salivat la fiecare reteta de placinte cu varza, postata, asa ca mi-am luat inima in dinti si le-am executat si eu. Am facut decat doua de teama ca nu vor fi pe placul baietilor, dar culmea, chiar le-au placut(mai putin Adi, care nu prea se impaca cu varza :D )
Eu le-am preparat la multicooker.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 375 gr faina
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru prepararea verzei:

  • 1 varza mica
  • 3 carnati de casa
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura pasta concentrata de rosii
  • 2 foi dafin
  • o ciupitura cimbru
  • 1 legatura marar

In plus:

  • putin ulei pentru uns vasul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carnati:

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte.


Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper.


Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta.


Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins.


Avem grija sa nu se lipeasca mestecand in ea cu o spatula.


Cand ceapa devine translucida, adaugam varza tocata si amestecam de cateva ori in ea pentru a o ajuta sa se inmoaie.


Adaugam foile de dafin si acoperim vasul sa fiarba inabusit.


Cand varza este aproape preparata, adaugam pasta de rosii, carnatii taiati rondele si cimbrul si o mai lasam la foc moale 15 minute.


O gustam si o mai potrivim de sare si piper, daca mai este cazul.


La final adaugam zeama de la o lamaie si mararul tocat.


Pentru aluat, punem apa la incalzit cat sa suporte degetul.


Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi o diluam cu apa calda.


Adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam faina.


Va iesi un aluat destul de tare, ca de paine.


Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute, dupa care il impartim in patru.


Formam cate o mingiuta din fiecare parte de aluat si le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.


Punem varza din belsug peste doua din cele patru foi si le acoperim celelalte doua, lipindu-le marginile bine.


Eu le-am intins pe rand pentru a nu creste prea mult aluatul celei de-a doua placinte.


Ungem vasul multicookerului cu putin ulei, dar putin, doar cat sa ne ungem degetele si asezam prima placinta in el.


Punem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 20 de minute la 180 de grade.


Dupa 10-12 minute verificam daca placinta este rumenita pe partea de jos si o intoarcem invers. Eu am testat putin aparatul la aceste doua placinte. La una am setat temperatura la 150 de grade si am setat timpul pentru 40 de minute, dar s-a preparat in 30 de minute, 20 de minute pe prima parte si 10 pe cea de a doua parte, in schimb mi-a placut mai mult culoarea placintei.


Le-am servit calde cu graunti de usturoi prin varza.


Sunt delicioase!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

26.08.2014, 18:53

Ce faine

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:48

bune bune

babi5 1

11.12.2014, 21:58

I

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde