Placinte cu varza si carnati

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2014 | 6231 vizualizari

 

Am salivat la fiecare reteta de placinte cu varza, postata, asa ca mi-am luat inima in dinti si le-am executat si eu. Am facut decat doua de teama ca nu vor fi pe placul baietilor, dar culmea, chiar le-au placut(mai putin Adi, care nu prea se impaca cu varza :D )
Eu le-am preparat la multicooker.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 375 gr faina
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru prepararea verzei:

  • 1 varza mica
  • 3 carnati de casa
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura pasta concentrata de rosii
  • 2 foi dafin
  • o ciupitura cimbru
  • 1 legatura marar

In plus:

  • putin ulei pentru uns vasul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza si carnati:

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte.

Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper.

Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta.

Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins. 

Avem grija sa nu se lipeasca mestecand in ea cu o spatula.

Cand ceapa devine translucida, adaugam varza tocata si amestecam de cateva ori in ea pentru a o ajuta sa se inmoaie.

Adaugam foile de dafin si acoperim vasul sa fiarba inabusit.

Cand varza este aproape preparata, adaugam pasta de rosii, carnatii taiati rondele si cimbrul si o mai lasam la foc moale 15 minute.

O gustam si o mai potrivim de sare si piper, daca mai este cazul.

La final adaugam zeama de la o lamaie si mararul tocat.

Pentru aluat, punem apa la incalzit cat sa suporte degetul.

Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi o diluam cu apa calda.

Adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam faina.

Va iesi un aluat destul de tare, ca de paine.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute, dupa care il impartim in patru.

Formam cate o mingiuta din fiecare parte de aluat si le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.

Punem varza din belsug peste doua din cele patru foi si le acoperim celelalte doua, lipindu-le marginile bine.

Eu le-am intins pe rand pentru a nu creste prea mult aluatul celei de-a doua placinte.

Ungem vasul multicookerului cu putin ulei, dar putin, doar cat sa ne ungem degetele si asezam prima placinta in el.

Punem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 20 de minute la 180 de grade.

Dupa 10-12 minute verificam daca placinta este rumenita pe partea de jos si o intoarcem invers.  Eu am testat putin aparatul la aceste doua placinte. La una am setat temperatura la 150 de grade si am setat timpul pentru 40 de minute, dar s-a preparat in 30 de minute, 20 de minute pe prima parte si 10 pe cea de a doua parte, in schimb mi-a placut mai mult culoarea placintei.

Le-am servit calde cu graunti de usturoi prin varza.

Sunt delicioase!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci prajite - Philips Multicooker