Placinte englezesti cu umplutura picanta

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2012 | 5011 vizualizari

 

Povestea acestor placintele porneste de la o aniversare, unde le-am gustat pentru prima data si mi-au placut foarte mult. Sigura diferenta fiind ca acelea au fost prajite in ulei (ceea ce eu incerc sa evit cat mai mult posibil). Asa ca, nu mi-a ramas decat sa incep cautarile dupa reteta :) si cred ca telepatia functioneaza cu adevarat, deoarece Edith chiar in zilele acelea postase pe Facebook aceste minunatii :)

 

INGREDIENTE

  • 335 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 lingurita sare
  • 90 gr unt/margarina
  • 180 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne macinata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr ciuperci
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte englezesti cu umplutura picanta:

Incepem cu aluatul deoarece va trebui sa-l lasam sa se odihneasca si in timpul acela vom face umplutura.


Amestecam faina, praful de copt, sarea si untul taiat cubulete dupa care adaugam treptat laptele si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita. Aluatul astfel obtinut il punem intr-o folie si dam la frigider minim 30 minute.


Pentru umplutura tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoarea mica si ciupercile tocate marunt. Condimentam cu sare si piepr dupa gust, adaugam si pasta de ardei iute si lasam pe foc mediu pana se face carnea. La sfarsit presaram patrunjel tocat. Lasam sa se raceasca.


Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in mai multe bilute egale. Intindem in forma cat mai rotunda apoi decupam cu o forma tot rotunda dar sa fie mai maricica, cam de marimea unui bol pentru cereale.


Asezam umplutura intr-o parte, ungem marginea aluatului cu oul batut, impaturam in doua si apasam bine cu degetele pe margine pentru a nu iesi umplutura in timpul coacerii. Crestam pe mijloc cu varful cutitului pentru a nu se umfla, ungem cu ou, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute, pana devin aurii.


Sunt foarte bune atat calde cat si reci, merg de minune ca si aperitiv, iar la umplutura puteti sa jonglati cu ingredientele dupa placul vostru.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte englezesti cu umplutura picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Maria68 1

18.04.2012, 12:36

cred ca mai trebuie sa faci o portie(nu mi-au ajuns )

deliciousflavours 1

18.04.2012, 18:48

Va multumesc ptr aprecieri, sunteti grozave/i!

babi5 1

14.12.2014, 17:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac şi carne tocata