Plăcinte rapide cu urdă şi mărar

de Ade200 in Dulciuri, 18 Mai 2012 | 5880 vizualizari

 

Mama le face cu aluat dospit cu drojdie, dar durează mult. Pentru gospodine care nu prea au timp, reţeta mea este foarte utilă, sper!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g făină
  • 2 prafuri de copt
  • 4 ouă mici
  • 250 ml de iaurt
  • puţină apă călduţă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1 zahăr vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • mărar
  • zahăr sau sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte rapide cu urdă şi mărar:

Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se  pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat elastic. Se lasă 10 minute să se odihnească. În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.

Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată, apoi se pune umplutura.

Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.

Se pot face şi gogoşi din acest aluat!

TIPS-URI

1

Dupa ce le puneti în tigaie, acoperiţi-le, coaceti la foc mediu şi supraveheaţi să nu se ardă.

2

Sunt excelente calde, dar merg si reci, să le acopeiri cu o pungă de plastic dacă se răcesc sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte rapide cu urdă şi mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

DIANA B 1

19.05.2012, 17:28

Excelenteeeeeeeeeeee , parca nici n-au vazut uleiul , cum de ti-au iesit asa de bine ??? la infinit

Rocsi 1

19.05.2012, 23:10

Ce faine!!

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:51

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mar – de post