Plăcinte rapide cu urdă şi mărar

de Ade200 in Dulciuri, 18 Mai 2012 | 3553 vizualizari

 

Mama le face cu aluat dospit cu drojdie, dar durează mult. Pentru gospodine care nu prea au timp, reţeta mea este foarte utilă, sper!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g făină
  • 2 prafuri de copt
  • 4 ouă mici
  • 250 ml de iaurt
  • puţină apă călduţă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1 zahăr vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • mărar
  • zahăr sau sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte rapide cu urdă şi mărar:

Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat elastic. Se lasă 10 minute să se odihnească. În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.


Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată, apoi se pune umplutura.


Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.


Se pot face şi gogoşi din acest aluat!

 

TIPS-URI

1

Dupa ce le puneti în tigaie, acoperiţi-le, coaceti la foc mediu şi supraveheaţi să nu se ardă.

2

Sunt excelente calde, dar merg si reci, să le acopeiri cu o pungă de plastic dacă se răcesc sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte rapide cu urdă şi mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

DIANA B 1

19.05.2012, 17:28

Excelenteeeeeeeeeeee , parca nici n-au vazut uleiul , cum de ti-au iesit asa de bine ??? la infinit

Rocsi 1

19.05.2012, 23:10

Ce faine!!

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mar – de post