Plăcinte rapide cu urdă şi mărar

de Ade200 in Dulciuri, 18 Mai 2012 | 3287 vizualizari

 

Mama le face cu aluat dospit cu drojdie, dar durează mult. Pentru gospodine care nu prea au timp, reţeta mea este foarte utilă, sper!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g făină
  • 2 prafuri de copt
  • 4 ouă mici
  • 250 ml de iaurt
  • puţină apă călduţă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1 zahăr vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • mărar
  • zahăr sau sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte rapide cu urdă şi mărar:

Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat elastic. Se lasă 10 minute să se odihnească. În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.


Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată, apoi se pune umplutura.


Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.


Se pot face şi gogoşi din acest aluat!

 

TIPS-URI

1

Dupa ce le puneti în tigaie, acoperiţi-le, coaceti la foc mediu şi supraveheaţi să nu se ardă.

2

Sunt excelente calde, dar merg si reci, să le acopeiri cu o pungă de plastic dacă se răcesc sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte rapide cu urdă şi mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

DIANA B 1

19.05.2012, 17:28

Excelenteeeeeeeeeeee , parca nici n-au vazut uleiul , cum de ti-au iesit asa de bine ??? la infinit

Rocsi 1

19.05.2012, 23:10

Ce faine!!

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mar – de post