Placinte cu urda ca la mine-acasa !

de NutiR in Prajituri, 17 Mai 2014 | 2266 vizualizari

 

Urda, cu gustul ei autentic de lapte dulce, cu textura cremoasa, este una dintre vedetele primaverii, care cu succes isi face loc in niste placinte burduhanoase si lucioase. Asa ca va invit sa le gustati !

 

INGREDIENTE

  • un kg faina 000 (Grania am folosit eu )
  • un cub de drojdie
  • 200 g zahar
  • putina sare
  • 150g unt
  • un pahar iaurt
  • 5 oua
  • un pahar apa calduta sau lapte cald
  • 500 g urda
  • coaja de la o lamaie
  • 40 g gris
  • 100 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu urda ca la mine-acasa !:

Faina se cerne intr-un vas incapator, iar in mijlocul ei se face o adancitura unde se dizolva drojdia in putina apa calduta si o lingurita de zahar. Se lasa maiaua sa fermenteze, aproximativ un sfert de ora. In acest timp se poate prepara umplutura, adica urda se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar,zaharul vanilinat, coaja de lamaie, un ou si la final se adauga grisul si stafidele (crema poate fi atat de dulce cat  doriti). Dupa ce a crescut maiaua, se trece la prepararea aluatului.

Se adauga la faina 3 oua batute spuma cu restul de zahar, in care se incorporeaza untul topit si putin racit ca sa nu coaguleze ouale, iaurtul, laptele sau apa calduta. Nu uitati de sare, care da savoare! Se framanta un aluat elastic, moale, usor de manevrat. Daca nu ajunge lichidul, mai adaugati lapte sau apa putin incalzite.

Aluatul se framanta pana se desprinde de pe mana si se pune la dospit, acoperit si intr-un loc cald timp de o ora. Dupa ce a crescut, cu mainile inmuiate in putin ulei, se strange aluatul si pe o planseta, putin unsa si aceasta cu ulei, se intind foi groase de 1 cm, se decupeaza cercuri cu un pahar, depinde cat de mari doriti, se aseaza umplutura, se impaturesc, se strang bine capetele, se aseaza in tava, se ung cu oul ramas batut. Daca aveti rabdare le mai lasati la dospit si in tava.  Se baga in cuporul bine incalzit. Se coc la 180 grade aprox. 45 min, pana se rumenesc. Efortul este destul de mare, dar saturi o familie numeroasa timp de cel putin doua zile. Mie mi-au iesit doua tavi.

TIPS-URI

1

Puteti face cantitati mai mici, iar urda se poate prepara cu marar in loc de stafide si coaja de lamaie. In loc de ou, puteti folosi lapte pt ungere si presarati zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu urda ca la mine-acasa !" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'