Alba ca Zapada

de MotanLaOale in Prajituri, 3 Ian 2012 | 24424 vizualizari

 

Facuta cu aportul si reteta unei prietene din Moldova. A iesit foarte buna dar abia a treia zi. Trebuie facuta din timp.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • un praf sare
  • CREMA
  • 500ml lapte
  • 2 linguri cu varf faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 pachet unt (200g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

FOI

Ouale se freaca spuma cu zaharul.

Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.

Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.

Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.

Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe dosul tavii.

CREMA

Se pune la fiert laptele cu faina si se fierbe pana se obtine o consistenta ca de smantana si se lasa la racit.

Se freaca untul cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat pana se face spuma.

Laptele cu faina racit se adauga peste untul cu zahar si se amesteca bine.

Se adauga zeama de la lamai si coaja rasa treptat si se amesteca bine pana se integreaza toata.

Se aseaza o foaie, se unge cu 1/2 din crema, se pune a doua foaie, se pune cealalta 1/2 din crema si se pune si foaia a treia si se preseaza putin.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi (mai bine pana a treiazi) ca sa se inmoaie foile.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada - desertul copilariei