Alba ca Zapada

de MotanLaOale in Prajituri, 3 Ian 2012 | 14772 vizualizari

 

Facuta cu aportul si reteta unei prietene din Moldova. A iesit foarte buna dar abia a treia zi. Trebuie facuta din timp.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • un praf sare
  • CREMA
  • 500ml lapte
  • 2 linguri cu varf faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 pachet unt (200g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

FOI

Ouale se freaca spuma cu zaharul.

Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.

Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.

Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.

Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe dosul tavii.

CREMA

Se pune la fiert laptele cu faina si se fierbe pana se obtine o consistenta ca de smantana si se lasa la racit.

Se freaca untul cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat pana se face spuma.

Laptele cu faina racit se adauga peste untul cu zahar si se amesteca bine.

Se adauga zeama de la lamai si coaja rasa treptat si se amesteca bine pana se integreaza toata.

Se aseaza o foaie, se unge cu 1/2 din crema, se pune a doua foaie, se pune cealalta 1/2 din crema si se pune si foaia a treia si se preseaza putin.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi (mai bine pana a treiazi) ca sa se inmoaie foile.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

MotanLaOale 1

20.12.2012, 17:26

tarasmariana 1

28.03.2015, 18:10

MotanLaOale 1

28.03.2015, 19:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L