Alba ca Zapada

de MotanLaOale in Prajituri, 3 Ian 2012 | 15197 vizualizari

 

Facuta cu aportul si reteta unei prietene din Moldova. A iesit foarte buna dar abia a treia zi. Trebuie facuta din timp.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • un praf sare
  • CREMA
  • 500ml lapte
  • 2 linguri cu varf faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 pachet unt (200g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

FOI


Ouale se freaca spuma cu zaharul.


Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.


Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.


Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.


Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe dosul tavii.


CREMA


Se pune la fiert laptele cu faina si se fierbe pana se obtine o consistenta ca de smantana si se lasa la racit.


Se freaca untul cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat pana se face spuma.


Laptele cu faina racit se adauga peste untul cu zahar si se amesteca bine.


Se adauga zeama de la lamai si coaja rasa treptat si se amesteca bine pana se integreaza toata.


Se aseaza o foaie, se unge cu 1/2 din crema, se pune a doua foaie, se pune cealalta 1/2 din crema si se pune si foaia a treia si se preseaza putin.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Se lasa pana a doua zi (mai bine pana a treiazi) ca sa se inmoaie foile.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

MotanLaOale 1

20.12.2012, 17:26

tarasmariana 1

28.03.2015, 18:10

MotanLaOale 1

28.03.2015, 19:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada