Alba ca Zapada

de MotanLaOale in Prajituri, 3 Ian 2012 | 16691 vizualizari

 

Facuta cu aportul si reteta unei prietene din Moldova. A iesit foarte buna dar abia a treia zi. Trebuie facuta din timp.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • un praf sare
  • CREMA
  • 500ml lapte
  • 2 linguri cu varf faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 pachet unt (200g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

FOI


Ouale se freaca spuma cu zaharul.


Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.


Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.


Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.


Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe dosul tavii.


CREMA


Se pune la fiert laptele cu faina si se fierbe pana se obtine o consistenta ca de smantana si se lasa la racit.


Se freaca untul cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat pana se face spuma.


Laptele cu faina racit se adauga peste untul cu zahar si se amesteca bine.


Se adauga zeama de la lamai si coaja rasa treptat si se amesteca bine pana se integreaza toata.


Se aseaza o foaie, se unge cu 1/2 din crema, se pune a doua foaie, se pune cealalta 1/2 din crema si se pune si foaia a treia si se preseaza putin.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Se lasa pana a doua zi (mai bine pana a treiazi) ca sa se inmoaie foile.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

MotanLaOale 1

20.12.2012, 17:26

tarasmariana 1

28.03.2015, 18:10

MotanLaOale 1

28.03.2015, 19:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lamai confiate

ieri la 22:32

Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne

ieri la 22:19

Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde

ieri la 21:54

Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada fina