Baclavale

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Iun 2011 | 12514 vizualizari

 

IMI era pofta de niste baclavale bune..dulci ..de-ti cad dinti..dar dinacelea facute in casa..am purces la cautarea retetei potrivite...dar cum Dobrogea este patrie pentru etnia turca...iata ce am invatat!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 3 lg iaurt gras
  • 6 lg ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • Sirop
  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 1 lamaie feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclavale:

-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare


-impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt)


-fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat sa se vada musamaua prin ea foarte clar,


-se unge cu ulei si se impatureste in patru precum o batista,iar margiinile inegale se vor trage spre interior


-se va taia in doua ,se va adauga miez de nuca si se va plia


-se asaza in tava unsa cu ulei


-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos


-siropul:


-se pune la fiert zaharul apa si lamaia feliata..se tine pana se incheaga bine


-siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste baclavalele coapte fierbinti..niciodata fierbinte peste fierbinte pentru ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai cunoaste foitele acelea subtiri


-se adauga si cateva felii de lamaie proaspata


-se da la rece si se consuma dupa 12-24 ore.cu cat mai mult tinute la rece cu atat vor fi mai bune.


 

TIPS-URI

1

-se poate folosi drept umplutura si :nuca,alune,fistic,nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclavale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mena29 1

28.11.2011, 13:38

Wooow,ce-mi plac baclavalele astea

gaby_gabytza 1

28.11.2011, 14:33

delicioaseeee

RuxyRux 1

28.11.2011, 16:49

Mai admir inca o data aceste splendori....si am pus reteta la favo...arata de senzatie...si promit ca atunci cand voi avea pofta...le voi proba...te imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Baclava