Baclavale

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Iun 2011 | 11756 vizualizari

 

IMI era pofta de niste baclavale bune..dulci ..de-ti cad dinti..dar dinacelea facute in casa..am purces la cautarea retetei potrivite...dar cum Dobrogea este patrie pentru etnia turca...iata ce am invatat!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 3 lg iaurt gras
  • 6 lg ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • Sirop
  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 1 lamaie feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclavale:

-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare


-impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt)


-fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat sa se vada musamaua prin ea foarte clar,


-se unge cu ulei si se impatureste in patru precum o batista,iar margiinile inegale se vor trage spre interior


-se va taia in doua ,se va adauga miez de nuca si se va plia


-se asaza in tava unsa cu ulei


-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos


-siropul:


-se pune la fiert zaharul apa si lamaia feliata..se tine pana se incheaga bine


-siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste baclavalele coapte fierbinti..niciodata fierbinte peste fierbinte pentru ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai cunoaste foitele acelea subtiri


-se adauga si cateva felii de lamaie proaspata


-se da la rece si se consuma dupa 12-24 ore.cu cat mai mult tinute la rece cu atat vor fi mai bune.


 

TIPS-URI

1

-se poate folosi drept umplutura si :nuca,alune,fistic,nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclavale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mena29 1

28.11.2011, 13:38

Wooow,ce-mi plac baclavalele astea

gaby_gabytza 1

28.11.2011, 14:33

delicioaseeee

RuxyRux 1

28.11.2011, 16:49

Mai admir inca o data aceste splendori....si am pus reteta la favo...arata de senzatie...si promit ca atunci cand voi avea pofta...le voi proba...te imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08