Placintele cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 2952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pentru aprox 10 buc)
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 200 gr faina
  • o lingura zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • Umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • putina sare
  • stafide(optional)
  • 3 linguri zahar
  • un ou
  • esente
  • un ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluat.


Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid. Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara. Il dam la rece pentru cel putin o ora.


Umplutura.


Amestecam, branza cu oul, zaharul, sarea si stafidele. Adaugam putina esenta de lamaie sau de rom.



Preincalzim cuptorul.


Pe blatul de lucru infainat intindem cu sucitorul o foaie de 2-3 mm. Cu ajutorul a doua pahare (unul putin mai mic decat celalalt) decupam cercuri pe care le crestam usor in cateva puncte laterale si le punem in formele de briose sau minitarte. Luam cu lingura din umplutura si o impartim in cerculetele din forme.


Decupam cu ajutorul paharului mai micutz din aluat si punem capacele peste umplutura de branza si le ungem cu ou batul. Le introducem in cuptor la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.


Sursa de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Bucataras Medi 1

15.10.2011, 19:49

numai 10 ai facut? ..................

RuxyRux 1

16.10.2011, 23:18

La favooo...imi plac tare de tot! Multumesc Gabytzule drag!!!

Kori 1

17.10.2011, 00:18

vai, da bune-s, si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza