Placintele cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 3304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pentru aprox 10 buc)
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 200 gr faina
  • o lingura zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • Umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • putina sare
  • stafide(optional)
  • 3 linguri zahar
  • un ou
  • esente
  • un ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluat.


Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid. Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara. Il dam la rece pentru cel putin o ora.


Umplutura.


Amestecam, branza cu oul, zaharul, sarea si stafidele. Adaugam putina esenta de lamaie sau de rom.



Preincalzim cuptorul.


Pe blatul de lucru infainat intindem cu sucitorul o foaie de 2-3 mm. Cu ajutorul a doua pahare (unul putin mai mic decat celalalt) decupam cercuri pe care le crestam usor in cateva puncte laterale si le punem in formele de briose sau minitarte. Luam cu lingura din umplutura si o impartim in cerculetele din forme.


Decupam cu ajutorul paharului mai micutz din aluat si punem capacele peste umplutura de branza si le ungem cu ou batul. Le introducem in cuptor la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.


Sursa de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Bucataras Medi 1

15.10.2011, 19:49

numai 10 ai facut? ..................

RuxyRux 1

16.10.2011, 23:18

La favooo...imi plac tare de tot! Multumesc Gabytzule drag!!!

Kori 1

17.10.2011, 00:18

vai, da bune-s, si eu vreau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza de vaci