Melci cu nuca

de nadina73 in Dulciuri, 3 Mar 2010 | 9856 vizualizari

 

foarte pufosi si buni

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 faina
  • 60 ulei
  • drojdie 25 g
  • 5-6 galbenusuri de ou
  • 2oo lapte
  • 120 apa
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • coaja de lamaie
  • umplutura:
  • 5-6 albusuri ramase
  • 100 zahar
  • 250-300 g nuca macinata
  • sirop:
  • 700 ml lapte
  • 300 zahar
  • 4 vanilii sau esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluat:se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale


Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa in dreptunghi si se unge cu crema de albusuri cu nuca(crema sa ajunga pt toate 4 foile)


dupa ce sa pus crema se ruleaza si se taie la aproximativ3-4 cm du`pa care se pun in tava si se mai lasa sa cresca 20-30 minute.


Se coc la 180 grade aproximativ 20 -30 minute


Dupa ce am bagat tava la cuptor la interval de 10 minute se scote tava si se stropesc din belsug cu sirop dupa care se baga din nou tava la cuptor iar dupa alte 10 minute se repata operatiunea(sa ramana sirop in tava ,se va trage in ele si vor fi forte moi si pusoase)


Incercati-le cu incredere sant fantastice(si pt copii la scoala de impachetat si pt serviciu)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadina73 1

03.03.2010, 16:46

scuze am vrut sa zic nu fiincda i-am facut eu

Bunica 1

04.03.2010, 15:25

Cand ne face mama ,nu-i lasam sa le iasa sufletul ( sa se raceasca). Eu nu am facut niciodata, dar imi plac de mor. Trimite-mi si mie unul. Te rooooog !

danis 1

29.03.2010, 01:38

am mancat sant foarte buni mai ales cei facuti de tine..........foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cozonac