Melci cu nuca

de nadina73 in Dulciuri, 3 Mar 2010 | 15570 vizualizari

 

foarte pufosi si buni

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 faina
  • 60 ulei
  • drojdie 25 g
  • 5-6 galbenusuri de ou
  • 2oo lapte
  • 120 apa
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • coaja de lamaie
  • umplutura:
  • 5-6 albusuri ramase
  • 100 zahar
  • 250-300 g nuca macinata
  • sirop:
  • 700 ml lapte
  • 300 zahar
  • 4 vanilii sau esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluat:se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa in dreptunghi si se unge cu crema de albusuri cu nuca(crema sa ajunga pt toate 4 foile)

dupa ce sa pus crema se ruleaza si se taie la aproximativ3-4 cm du`pa care se pun in tava si se mai lasa sa cresca 20-30 minute.

Se coc la 180 grade aproximativ 20 -30 minute

Dupa ce am bagat tava la cuptor la interval de 10 minute se scote tava si se stropesc din belsug cu sirop dupa care se baga din nou tava la cuptor iar dupa alte 10 minute se repata operatiunea(sa ramana sirop in tava ,se va trage in ele si vor fi forte moi si pusoase)

Incercati-le cu incredere sant fantastice(si pt copii la scoala de impachetat si pt serviciu)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

nadina73 1

03.03.2010, 16:46

scuze am vrut sa zic nu fiincda i-am facut eu

Bunica 1

04.03.2010, 15:25

Cand ne face mama ,nu-i lasam sa le iasa sufletul ( sa se raceasca). Eu nu am facut niciodata, dar imi plac de mor. Trimite-mi si mie unul. Te rooooog !

danis 1

29.03.2010, 01:38

am mancat sant foarte buni mai ales cei facuti de tine..........foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte