Melci cu nuca

de nadina73 in Dulciuri, 3 Mar 2010 | 9558 vizualizari

 

foarte pufosi si buni

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 faina
  • 60 ulei
  • drojdie 25 g
  • 5-6 galbenusuri de ou
  • 2oo lapte
  • 120 apa
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • coaja de lamaie
  • umplutura:
  • 5-6 albusuri ramase
  • 100 zahar
  • 250-300 g nuca macinata
  • sirop:
  • 700 ml lapte
  • 300 zahar
  • 4 vanilii sau esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluat:se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa in dreptunghi si se unge cu crema de albusuri cu nuca(crema sa ajunga pt toate 4 foile)

dupa ce sa pus crema se ruleaza si se taie la aproximativ3-4 cm du`pa care se pun in tava si se mai lasa sa cresca 20-30 minute.

Se coc la 180 grade aproximativ 20 -30 minute

Dupa ce am bagat tava la cuptor la interval de 10 minute se scote tava si se stropesc din belsug cu sirop dupa care se baga din nou tava la cuptor iar dupa alte 10 minute se repata operatiunea(sa ramana sirop in tava ,se va trage in ele si vor fi forte moi si pusoase)

Incercati-le cu incredere sant fantastice(si pt copii la scoala de impachetat si pt serviciu)

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Melci cu nuca-0
Melci cu nuca-1
Melci cu nuca-2
Melci cu nuca-3
Melci cu nuca-4

COMENTARII (7)

nadina73

nadina73 1

03.03.2010, 16:46

scuze am vrut sa zic nu fiincda i-am facut eu

Bunica

Bunica 1

04.03.2010, 15:25

Cand ne face mama ,nu-i lasam sa le iasa sufletul ( sa se raceasca). Eu nu am facut niciodata, dar imi plac de mor. Trimite-mi si mie unul. Te rooooog !

danis

danis 1

29.03.2010, 01:38

am mancat sant foarte buni mai ales cei facuti de tine..........foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03