Placintele cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2012 | 10656 vizualizari

 

Cand cerul e plin de nori si afara ploua, iti doresti ceva bun, ceva foarte bun, ca aceste placintele calde care sa te imbie cu mirosul lor grozav la un mic dejun tare placut...sunt atat de gustoase si aromate by Ruxy...va invit sa le probati...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri pline de iaurt( mai gras eu am pus grecesc)
  • 3 oua micute
  • 2 linguri ulei de masine extravirgin
  • 2 lingurite de sare
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar( brun)
  • un praf de chimen
  • un praf de rozmarin
  • un praf de oregano
  • 400 de gr feta
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza feta:

Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele apoi formam o bila de aluat. O crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc cald acoperit cu un prosop curat de bucatarie (sau foaie pergament) pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Intre timp framantam branza cu un ou, mararul si patrunjelul tocat.


Rupem bucati de aluat cat pumnul, le intindem sub forma unui disc cu mana, in mijloc punem o lingura de branza si apoi strangem latura cu latura, asa cum strangem un saculet. Lasam la crescut inca 20 de minute, ungem cu galbenus si coacem placintelele pentru 20-25 de minute la 200 de grade.


Va garantez ca sunt nemaipomenit de gustoase si aromate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

RuxyRux 1

25.05.2012, 09:13

Multumesc Daria

laura_n 1

27.05.2012, 21:10

Vai, salivez rau de tot. Imi aminteste de placintelele scoase proaspat din cuptor,la un restaurant frantuzesc. Arata bestial, bestial

delia64 1

04.06.2014, 16:41

Ce bunatate !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, praz si spanac