Placintele cu carne si ciuperci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 14684 vizualizari

 

Se prepara usor, sunt perfecte pentru pachet sau la micul-dejun doar ca prea repede se mananca :D..Vi le recomand!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata amestec
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • 2 linguri ulei
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu carne si ciuperci:

Aluatul:

Topim untul si il lasam sa se raceasca. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam. Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.

Umplutura:

Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o taiem rondele. Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile. Ciupercile le spalam si le taiem potrivit. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, apoi adaugam rosiile, ardeiul kapia si ciupercile. Dupa 3-4 minute incorporam carnea, condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam circa o cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit timp in care mai invartim sa nu se formeze cocoloase din carne. Dupa ce a scazut toata zeama, punem pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc. Tragem tigaia deoparte cand este gata, presaram marar verde tocat, spargem oul si le incorporam.

Aluatul obtinut il impartim in 3 bucati. Intindem prima foaia pe masa presarata cu faina, iar cu un castron decupam cercuri. Pe jumatatea fiecarui cerc punem umplutura iar cu cealalta jumatate venim peste si presam capetele cu degetele. Prodecam la fel cu toate.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe toate, apoi batem un ou spuma si le ungem. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam 5 minute la racorit si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne tocata si cascaval