Placintele cu carne si ciuperci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 10854 vizualizari

 

Se prepara usor, sunt perfecte pentru pachet sau la micul-dejun doar ca prea repede se mananca :D..Vi le recomand!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata amestec
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • 2 linguri ulei
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu carne si ciuperci:

Aluatul:


Topim untul si il lasam sa se raceasca. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam. Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.


Umplutura:


Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o taiem rondele. Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile. Ciupercile le spalam si le taiem potrivit. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, apoi adaugam rosiile, ardeiul kapia si ciupercile. Dupa 3-4 minute incorporam carnea, condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam circa o cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit timp in care mai invartim sa nu se formeze cocoloase din carne. Dupa ce a scazut toata zeama, punem pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc. Tragem tigaia deoparte cand este gata, presaram marar verde tocat, spargem oul si le incorporam.


Aluatul obtinut il impartim in 3 bucati. Intindem prima foaia pe masa presarata cu faina, iar cu un castron decupam cercuri. Pe jumatatea fiecarui cerc punem umplutura iar cu cealalta jumatate venim peste si presam capetele cu degetele. Prodecam la fel cu toate.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe toate, apoi batem un ou spuma si le ungem. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.


Le scoatem cand sunt gata, le lasam 5 minute la racorit si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

07.05.2014, 20:33

Asa am zis si noi Simona

Rocsi 1

07.05.2014, 20:33

July multumesc.

Pushaa 1

26.06.2014, 15:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si dovlecel