Plăcinţele cu măr copt

de ionix in Prajituri, 9 Noi 2010 | 2615 vizualizari

 

aluatul este ca cel de la aperitive, i-am adugat esenta :D
este un desert fara zahar... are doar zahar vanilat :D

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • un praf de sare
  • apa calduta 
  • 2/3 dintr-un cub de drojdie (din cel de 25g)
  • esenta de vanilie
  • pentru mere coapte:
  • 1 mar mare sau doua mere mici
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua batute bine cu putin zahar vanilat pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinţele cu măr copt:

Preparare aluat:


Incepem prin a face maiaua. Cateva linguri cu apa calduta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul moale si praful de sare. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Adaugam si esenta de vanilie. Cantitatea de apa trebuie sa fie suficenta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios. Vasul se acopera cu un prosop si se da la dospit, circa o ora.


Cat timp sta de dospit pregatim merele coapte:


Taiem feliute de mar, nu foarte subtiri. Pe o tabla sau o tigaie incinsa, punem merele la copt putin. Nu lasam mai mult de 6-8 minute. Scoatem feliile de mar pe o farfurie si presaram cate putin zahar vanilat peste ele, nu mai mult de un pliculet pe toate feliile.


Dupa ce a crescut aluatul, intindem o foaie pe o planseta curata. Decupam cu un pahar niste cerculete de aluat. Pentru fiecare placintute trebuie sa avem cate doua cerculete de aluat. Pe unul din cerculete punem o feliuta de mar copt, ungem pe margini cu ou batut, pui celalalt cerculet peste si presezi marginile cu o furculita. Repeti actiunea cu fiecare doua cerculete de aluat, placintuta.


Se preincalzeste cuptorul. Placintutele se aseaza pe o tava in care am pus hartie de copt. Ungem placintutelecu ou batut si dam la cuptor. Lasam la foc mediu pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie, pudram zahar vanilat si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinţele cu măr copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

ionix 1

11.11.2010, 12:00

@Miuta, Roberta, Anca... multumesc pentru aprecieri

elena1988 1

16.03.2011, 14:11

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 08:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea