Placintele de cartofi

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 60569 vizualizari

 

Se pare ca reteta ar fi de inspiratie ardeleneasca. Mai mult, am aflat ca se consuma cu un pahar de sana...probat, placut , impartasit! Enjoy.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr. faina
  • 200 grame telemea
  • 2 lingurite boia de ardei
  • sare si piper ( atentie la sare daca este si telemeaua sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii si ceapa se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Zeama nu trebuie stoarsa. Usturoiul se piseaza, iar telemeaua se rade pe ochiurile mari. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva minute la odihnit. Se prajesc pe rand in tigaie cu foarte putin ulei, intorcandu-le pe ambele parti pana capata o culoare rumena si frumoasa. Se scot pe o farfurie sau intr-un vas termorezistent pentru ca sunt bune calde si se pot reincalzi in cuptor.

TIPS-URI

1

se pooate coace intreaga compozitie la cuptor daca nu doriti sa le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

irincutza 1

26.11.2013, 11:31

sunt foarte bune si eu fac placintute de cartofi dar fara ceapa

madalinanicoleta 1

26.11.2013, 14:49

bune rau!

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 19:34

grozave placintelele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu ciuperci,muşchi file şi cabanos