Platica cu ceapa si capere

de mihaelar63 in Peste, 31 Mai 2012 | 3372 vizualizari

 

Nici o saptamana fara peste , macar de doua ori !!! Azi servim platica ruda mai modesta de apa dulce a celebrei dorade. Asta nu inseamna ca gustul ei nu e la fel de bun !!! Reteta am pescuit-o dintr-o emisiune culinara , dar nu mai tin minte de unde in orice caz era un chef strain .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc platica [ 1-1.5 kg]
  • 100 ml ulei de masline cu usturoi
  • Condimente [sare , piper , busuioc , oregano ]
  • 2 linguri capere
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lamaie -zeama
  • 1lamaie ptr servit
  • Rosii pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu ceapa si capere:

-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente .

- Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa .

-Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas termorezistent.Stropiti cu zeama de lamaie .

- Dati la cuptor la foc mediu cam 30 min .Platica prinde in sectiune o frumoasa culoare alb -rozalie .

-Serviti platica calda cu garnitura sau sosul preferat .Noi am ales ceva mai simplu cu rosii si lamaie .

TIPS-URI

1

Preparati-va propriul ulei cu usturoi , intr-o sticla puneti usturoi curatat cam o treime , restul ulei de masline . Tineti in dulapul de deasupra aragazului . Dupa o saptamana veti avea un minunat ulei cu gust de usturoi pe care il puteti folosi la peste , pui , paste ,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

31.05.2012, 21:41

Ce bunatate!

cocolina 1

01.06.2012, 01:02

buna

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 08:23

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce de arome

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos de maioneza cu chives si romanesco