Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2018 | 2777 vizualizari

 

 Dupa cum spun la asta ma pricep, cu asta  defilez. Candva -undeva cu vreo ocazie va voi uimi cu vreun desert, pana atunci va servesc cu peste, salata si ciorba.
   Am avut o platica marisoara de vreo 3 kg asa ca am impartit pestele in doua.
Aceasta reteta este de inspiratie dintr-o emisiune culinara cu simpaticul chef James Martin. Platica astepta sa fie pregatita si eu nu stiam cum. Noroc ca am vazut cum James calatorea prin Franta si a preparat pisica de mare. Va spun eu ca mie mi-a iesit mai buna :D
Despre platica v-am mai spus eu ca este ruda de apa dulce a celebrei dorade. Denumirea latineasca o are Abramis Brama :D.  Imi place gustul carnii de platica, este dulce si suculent. Reversul medaliei sunt prezenta multor oase mici. Dar pentru a savura un peste bun, trecem peste asta !!!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de platica -1.5 Kg
  • 100 gr unt
  • lingurita pudra de turmeric
  • 2 cepe rosii
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti culori diferite
  • 1 lingurita seminte de susan
  • fulgi de chilly
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150:

  1. Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie.
  2. Spalati lamaile si le feliati.
  3. Curatati ceapa si o taiati rondele.
  4. Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele.
  5. Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric.
  6. Nu am folosit tot untul.
  7. Asezati platica intr-o tava cu hartie de copt sub ea.
  8. Distribuiti jumatate din ceapa si jumatate din lamaie, sub si deasupra pestelui.
  9. Condimentati rasnind fulgi de chilly.
  10. Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit  platicii.
  11. Dati tava la cuptor timp de 35 minute.
  12. Eu am folosit programul de coacere 3D la 205 grade C.
  13. La mijlocul perioadei am mai pus deasupra untul ramas.
  14. Se scoate pestele din cuptor si il decorati cu restul de lamaie, ceapa rosie si rondele de ardei iute.
  15. Serviti pestele cald cu garnitura preferata.
  16. Salata noi am avut un mix simplu de diverse frunze de salata cu lamaie si putina sare.

TIPS-URI

1

Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit platicii.

2

Atentie !!! Platica aaaare o carne usor dulce cu gust foarte bun. In acelasi timp are si multe oase subtiri. Deci serviti cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Adi 1

23.01.2018, 20:50

Felicitari!

xana 1

26.01.2018, 13:27

Ce bine arata! Felicitari

oanapl 1

05.02.2018, 22:37

Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si cuscus