Platica cu piper si ierburi - la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 30 Noi 2011 | 6480 vizualizari

 

Azi e zi de peste . Am gatit platica care are o carne delicioasa si usoara .este un peste mai aplatizat aproape ca un disc, semanand la aspect cu dorada .Pentru reteta m-am inspirat partial de pe un site culinar frantuzesc. Este amuzanta denumirea latineasca - Abramis brama!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 platica [1.5 kg ]
  • cimbru uscat ,
  • rozmarin uscat
  • sare 
  • piper mozaic
  • zeama lamaie
  • ulei masline
  • 1 pahar cu  vin alb sec
  • ardei
  • patrunjel
  • ridiche rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu piper si ierburi - la tigaie:

Platica curatata , increstata pe laterale si spalata se sareaza , se unge cu ulei , zeama de lamaie si se presara cu rozmarin , cimbru si piper .Lasati la marinat minimum 1 ora.


Incalziti o tigaie de teflon , puneti putin ulei . Cand tigaie e incinsa se pune platica + paharul cu vin .


Acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse [ 10 min ] pana vinul a scazut.


Inlocuiti capacul cu un platou si rasturnati cu grija .


Decorati cu rondele de ardei , ridiche si patrunjel verde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu piper si ierburi - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

01.12.2011, 14:36

delicios

mirela0911 1

01.12.2011, 17:13

ce buna papica ai gatit

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Macrou cu sos de rosii