Pogacele

de karla in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 6104 vizualizari

 

Acesta reteta este super gustoasa bine venita orcand ,avand si un mic defect putina grasime dar pentru gustul lor se face o exceptie

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 200 gr unt sau 150 gr untura
  • 250 gr jumeri ,dar merg si 200 gr
  • un ou
  • chimen,susan,sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

In primul rand as vrea sa va spun ca eu am facut portie dubla pentru ca le ador sunt prea bune si merita facute in cantitati industriale :)  

Deci eu am inceput prin a pune drojdia la crescut cu putin lapte caldut si jumatate de lingurita de zahar si am lasat-o la crescut 10 minute. In timp ce a crescut drojdia am framantat faina cu untul, dupa care am pus drojdia, galbenusurile, sarea si laptele. Din toate aceste ingrediente am facut un aluat pe care l-am lasat o ora la crescut.

Dupa ce aluatul  s-a facut mare si frumos l-am intins intr-o foaie de aproximativ 2 cm  pe care am acoperit-o cu pasta de jumari. Aceasta foaie am inpachetat-o astfel: pe latura cea lunga a dreptunghiului din partea stanga o impachetati pana la mijlocul foii, apoi partea dreapta o impachetati peste cealalta. astfel veti obtine un un aluat sub forma unei carti. Dar nu lasati aluatul asa si il mai impachetati dreptunghiul in 2, duceti latura din partea de jos catre cealalta de sus. Aceasta impachetare se repeta in total de 3 ori si de fiecare data se lasa cate 15 minute la crescut.

Dupa acest timp indelungat a venit vremea pregatirii turtitelor minunate. Am intins o foaie de 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar dupa care le-am pus in tava cu hartie de copt, le-am lasat 10 minute la crescut, dupa care le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 20 minute aproximativ, depinde de cuptor.

Gata s-au rumenit pretioasele mele turtite. Mie mi-au iesit vreo 4 tavi. Acestea se pot sevi cu o cana de vin rosu, dulceata, branza etc. oricand la orice ora sunt bine venite.

Sper ca v-a placut prima mea reteta .    

Pofta buna!

TIPS-URI

1

oul batut care vine pus deasupra trebuie pus pe mijlocul turtitei,astfel daca cade si pe turtita si astfel nu va creste uniform

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

karla 1

03.03.2013, 16:09

da stiu si eu le ador si as manca tot timpul

diana_k 1

05.03.2013, 08:55

foarte faine

karla 1

05.03.2013, 15:21

multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele