Pogacele cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2016 | 9096 vizualizari

 

Pana sa umblu si eu in lumea asta culinara, nu auzisem niciodata de pogacele, pentru ca la noi in zona nu se fac, dar uite asa invat si eu lucruri noi. De fapt, am invatat foarte multe de cand frecventez bloguri culinare, site-uri, reviste si alte multele. Imi zbura de mult gandul la aceste pogacele si am zis sa le incerc, dar in varianta cu cascaval, ca alte branzeturi nu prea consum. Ce faine au iesit, ce gustoase! Tare mi-au mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt moale
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • mac
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul.
Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale.
Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen, elastic si usor de modelat.

Il lasam sa dospeasca 60-70 de minute, acoperit cu un porsop curat si ferit de curent.

Dupa ce a dospit aluatul, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Intindem cu sucitorul, o foaie mai grosuta.
Cu un pahar decupam cercuri, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Adunam aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie grosuta, iar decupam cercuri si tot asa pana terminam tot aluatul.
Batem un ou spuma si cu un penson, ungem pogacelele cu ou.
Deasupra le presaram cu mac.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem pogacelele intr-un bol si le acoperim pentru a se pastra moi.
Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari