Pogacele cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2016 | 1386 vizualizari

 

Pana sa umblu si eu in lumea asta culinara, nu auzisem niciodata de pogacele, pentru ca la noi in zona nu se fac, dar uite asa invat si eu lucruri noi. De fapt, am invatat foarte multe de cand frecventez bloguri culinare, site-uri, reviste si alte multele. Imi zbura de mult gandul la aceste pogacele si am zis sa le incerc, dar in varianta cu cascaval, ca alte branzeturi nu prea consum. Ce faine au iesit, ce gustoase! Tare mi-au mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt moale
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • mac
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.

Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul.

Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale.

Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin.

Trebuie sa obtinem un aluat omogen, elastic si usor de modelat.


Il lasam sa dospeasca 60-70 de minute, acoperit cu un porsop curat si ferit de curent.


Dupa ce a dospit aluatul, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Intindem cu sucitorul, o foaie mai grosuta.

Cu un pahar decupam cercuri, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Adunam aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie grosuta, iar decupam cercuri si tot asa pana terminam tot aluatul.

Batem un ou spuma si cu un penson, ungem pogacelele cu ou.

Deasupra le presaram cu mac.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.


Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem pogacelele intr-un bol si le acoperim pentru a se pastra moi.

Sa aveti pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

11.12.2016, 19:40

Dia, Lau va multumesc

anca_rm 1

12.12.2016, 10:16

ce faine ti-au iesit

Rocsi 1

12.12.2016, 20:46

Anca, iti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval si sunca