Melci cu usturoi si ierburi aromate

de corina241 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2012 | 1875 vizualizari

 

Cu parere de rau ca am facut portie mica,data viitoare voi dubla cantitatile...am deja comenzi(prietenei mele AMA, cu mare drag:*)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 220 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie proaspata
  • 350 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de ierburi(putin cimbru+oregano+marar uscat)
  • 70 g unt la temperatura camerei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu usturoi si ierburi aromate:

Se prepara aluatul: Drojdia se dizolva in laptele caldut.Pregatim un lighenus de plastic,unde punem faina,iar in mijloc formam un cuib,unde presaram sarea,turnam laptele cu drojdia bine dizolvata si incepem sa le incorporam,imediat punem si oul,iar catre final cand aluatul este aproape gata pentru dospit punem si uleiul,cuprinzandu-l foarte bine in aluat. Lasam la dospit pana isi dubleaza cantitatea.


Umplutura:Frecam untul cu ierburile,usturoiul strivit cu presa si sarea.Impartim pasta in 3 parti egale.


Aluatul bine dospit il impartim in 3 parti egale pe masa de lucru data cu putina faina.Intindem din fiecare bucata o foaie dreptunghiulara subtire alungita(mi-au iesit fasii dreptunghiulare de cca 80cm) vezi foto3. Ungem foaie de aluat cu o parte din pasta de unt, usturoi si ierburi (trebuie lasat ff putin si pentru uns deasupra). Rulam aluatul pe lung vezi foto 4. Taiem ruloul obtinut cu un cutter pe toata lungimea. Taietura trebuie sa aiba o adancime cam pana la jumatatea ruloului si departam putin marginile taieturii.vezi foto 4. Incepem sa rulam incet formand un mic melc pe care il ungem putin cu pasta ramasa.


Punem painicile pe tava cuptorului cu hartie de copt.Dam cuptorul la 220 C pentru aproximativ 45 minute pana painicile sunt rumene.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu usturoi si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

mirela0911 1

24.07.2012, 18:20

La multi ani!

lia maria 1

24.07.2012, 19:11

La multi ani cu sanatate si fericire din belsug !

ela 1

24.07.2012, 22:31

la multi ani!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ficat cu ciuperci