Melci cu usturoi si ierburi aromate

de corina241 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2012 | 3959 vizualizari

 

Cu parere de rau ca am facut portie mica,data viitoare voi dubla cantitatile...am deja comenzi(prietenei mele AMA, cu mare drag:*)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 220 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie proaspata
  • 350 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de ierburi(putin cimbru+oregano+marar uscat)
  • 70 g unt la temperatura camerei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu usturoi si ierburi aromate:

Se prepara aluatul: Drojdia se dizolva in laptele caldut.Pregatim un lighenus de plastic,unde punem faina,iar in mijloc formam un cuib,unde presaram sarea,turnam laptele cu drojdia bine dizolvata si incepem sa le incorporam,imediat punem si oul,iar catre final cand aluatul este aproape gata pentru dospit punem si uleiul,cuprinzandu-l foarte bine in aluat. Lasam la dospit pana isi dubleaza cantitatea.

Umplutura:Frecam untul cu ierburile,usturoiul strivit cu presa si sarea.Impartim pasta in 3 parti egale.

Aluatul bine dospit il impartim in 3 parti egale pe masa de lucru data cu putina faina.Intindem din fiecare bucata o foaie dreptunghiulara subtire alungita(mi-au iesit fasii dreptunghiulare de cca 80cm) vezi foto3. Ungem foaie de aluat cu o parte din pasta de unt, usturoi si ierburi (trebuie lasat ff putin si pentru uns deasupra). Rulam aluatul pe lung vezi foto 4. Taiem ruloul obtinut cu un cutter pe toata lungimea. Taietura trebuie sa aiba o adancime cam pana la jumatatea ruloului si departam putin marginile taieturii.vezi foto 4. Incepem sa rulam incet formand un mic melc pe care il ungem putin cu pasta ramasa.

Punem painicile pe tava cuptorului cu hartie de copt.Dam cuptorul la 220 C pentru aproximativ 45 minute pana painicile sunt rumene.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu usturoi si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mirela0911 1

24.07.2012, 18:20

La multi ani!

lia maria 1

24.07.2012, 19:11

La multi ani cu sanatate si fericire din belsug !

ela 1

24.07.2012, 22:31

la multi ani!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor