Pogacele cu chimen

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2014 | 2477 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Adinei, dar cu cateva modificari desi nu imi sta in caracter:)) Cand am inceput sa le framant mi se parea mie asa ca sunt cam putine, asa ca am mai adaugat lapte si faina, iar in loc de ulei am pus unt ca sa fie mai sfaramicioase. Foarte bune au iesit, de-abia s-au lasat pozate :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura lapte
  • 2 linguri chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu chimen:

Intr-o canita se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga 2-3 linguri lapte caldut si 2 linguri faina si se lasa la dospit. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu sarea, untul moale si oul amestecat cu laptele ramas. Cand amestecul din canita si-a dublat volumul, il turnam peste restul ingredientelor si framantam bine vreme de 5-10 minute. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la loc caldut pentru circa 40 de minute.


Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aprox. un centimetru, apoi il impaturam in doua, il intindem si iar il impaturam si il intindem. Apoi cu ajutorul unui paharel taiem pogacelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem pogacelele cu amestecul de galbenus si lapte iar deasupra presaram seminte de chimen.


Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 20 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pastreaza perfect cateva zile in recipient inchis ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Corinuta 1

25.04.2014, 23:29

Multumesc dragele mele!

Valclaudia 1

27.04.2014, 20:08

cum de-am ratat asa ceva? Arata wow!

anca_rm 1

30.04.2014, 14:12

super astea ,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Flori cu oua ochiuri