Pogacele cu chimen

de Adele in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2015 | 922 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Corinei: http://www.bucataras.ro/retete/pogacele-cu-chimen-59401.html ..dar am facut cum am crezut eu :D ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina.
  • 80 gr unt.
  • 1 lingurita sare.
  • 2 linguri smantana.
  • 1 ou.
  • 1 pliculet drojdie uscata.
  • 100 ml apa calda.
  • chimen.
  • 50 gr telemea de vaca.
  • parmezan ras (cateva linguri)
  • 1 ou pentru uns (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu chimen:

Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la crescut pentru 30 minute, dupa care se imparte in 2-3 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie cu ajutorul unui inel de inox (pahar) se taie cercuri din foaia intinsa.


Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, daca doriti puteti unge cu ou batut deasupra (eu am pus unt topit si parmezan ras.)


Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200°.


Se repeta operatiunea pana cand se termina aluatul.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:50

ce bune sunt

Adele 1

14.04.2015, 11:04

tarasmariana 1

15.04.2015, 05:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza