Pogacele cu chimen

de Adele in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2015 | 2565 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Corinei: http://www.bucataras.ro/retete/pogacele-cu-chimen-59401.html ..dar am facut cum am crezut eu :D ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina.
  • 80 gr unt.
  • 1 lingurita sare.
  • 2 linguri smantana.
  • 1 ou.
  • 1 pliculet drojdie uscata.
  • 100 ml apa calda.
  • chimen.
  • 50 gr telemea de vaca.
  • parmezan ras (cateva linguri)
  • 1 ou pentru uns (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu chimen:

Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la crescut pentru 30 minute, dupa care se imparte in 2-3 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie cu ajutorul unui inel de inox (pahar) se taie cercuri din foaia intinsa.

Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, daca doriti puteti unge cu ou batut deasupra (eu am pus unt topit si parmezan ras.)

Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200°.

Se repeta operatiunea pana cand se termina aluatul.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval si sunca