Tarta cu bacon si porumb

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4196 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 300 gr bacon
  • 300 gr cascaval
  • 150 gr cas de vaci
  • 150 gr porumb (conserva)
  • 2 oua mari
  • o lingura cu smantana
  • o rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bacon si porumb:

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut.

Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare.

Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt moale.

Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.

 Intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.

Presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras si intindem uniform ouale batute cu smantana.  Adaugam fasii de bacon si porumbul, casul ras de vaci si restul de cascaval. Deasupra punem rosia taiata in felii.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.

Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ordinea in care se adauga ingredientele este aleatorie.

2

In aluat se poate adauga o lingurita cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si porumb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aluat Brise