Tarta cu bacon si porumb

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 1101 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 300 gr bacon
  • 300 gr cascaval
  • 150 gr cas de vaci
  • 150 gr porumb (conserva)
  • 2 oua mari
  • o lingura cu smantana
  • o rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bacon si porumb:

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut.


Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare.


Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt moale.


Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.


Presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras si intindem uniform ouale batute cu smantana. Adaugam fasii de bacon si porumbul, casul ras de vaci si restul de cascaval. Deasupra punem rosia taiata in felii.


Dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.


Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ordinea in care se adauga ingredientele este aleatorie.

2

In aluat se poate adauga o lingurita cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Valclaudia 1

06.09.2015, 14:09

arata de nota 10! Bravo Dya!

Dya Daniela Andrei 1

06.09.2015, 15:34

Merci

mihaelar63 1

08.09.2015, 18:47

Tentanta tarta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Bilute de branza tavalite prin diverse arome