Dovlecei cu vinete la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2015 | 7943 vizualizari

 

Este vremea dovleceilor si am zis sa profit de ei, preparand acest fel de mancare usor pentru o zi de vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • sare
  • 350 g crema telemea
  • 200 g smantana
  • 2 lg gris
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 buc ceapa alba
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • unt si gris pentru tapetat tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu vinete la cuptor:

Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata.


Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza. Se adauga la final grisul si se amesteca.


Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu gris. Rondelele de dovlecel si vinete se sterg cu prosoape de hartie pentru a mai lua din apa lasata. Se aseaza oblic, alternativ o felie de dovlecel, una de vinete, pana la epuizare si umplerea intregului vas. Mie mi-au iesit trei randuri.


Se toarna peste rondele crema de telemea cu smantana, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca o ora, sa prinda deasupra o culoare frumoasa, aurie.


Se serveste ca atare cu smantana sau iaurt deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dovlecelul sa fie din acela lunguiet, subtirel, care nu au samburi foarte mari.

2

Atat dovlecelul cat si vanata se vor folosi cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Micutza Luana 1

10.07.2015, 11:07

like like

mihaelar63 1

13.07.2015, 07:29

Estee vremea lor

CarmenBlue 1

14.07.2015, 15:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitive