Pogacele cu jumari

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2012 | 2953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 600 g faina
  • 400 g jumari de porc macinate
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml smantana 
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou pentru uns
  • chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Drojdia se dizolva in laptele caldut, adaugam o mana de faina si lasam sa dospeasca 10 minute. Se freaca cu mana faina si jumerele, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. Se framanta bine si se lasa aluatul la crescut 1ora...Nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie. Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie de aluat de 5mm si se pliaza in trei de doua ori.


Se lasa 15 minute sa se odihneasca si se intinde din nou aluatul in foaie de 1 cm grosime. Facem crestaturi cu ajutorul cutitului si decupam cu forma data sau cu un paharut dat prin faina. Se aseza pogacelele in tava pregatita, se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se ung cu ou batut, presaram chimion. Se coc in cuptorul incalzit pentru 20 minute la 200 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.


Pofta buna!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Maria68 1

02.02.2012, 10:43

Ce dor imi e de pogacele... mersi ca mi-ai adus aminte de ele

Mihaela11_jo 1

02.02.2012, 23:15

Nimic nu seamana cu pogacelele facute cu jumari mmmmmmmmmmmmm

mena29 1

03.02.2012, 15:28

Ai avut ajutoare de nadejde

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta