Cornuri super pufoase

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 8816 vizualizari

 

O reteta simpla si delicoiasa, pe care o fac ori de cate ori am ocazia; aluatul il folosesc cu succes si pentru pizza....super pufos si gustos! reteta este preluata de pe blogul Laurei Laurentiu ( cunoscuta in blogosfera drept Cuina Banateana).

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina
  • 200 de grame de unt rece, taiat in bucati
  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt (150-175 ml.)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (pt. varianta dulce adaugati aproximativ 80 de grame de zahar)
  • 25 de grame de drojdie proaspata ( adica un cubulet )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri super pufoase:

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte.



Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos


Se adauga oul, iaurtul si drojdia dizolvata in apa.



Se framanta rapid ingredientele, pana cand aluatul se desprinde complet de pe vas si nu mai este deloc lipicios.

se da la frigider cam pentru 3 ore!


Aluatul intins sub forma dreptungiulara se taie in dreptunghiuri aproximativ egale, iar acestea la randul lor se taie in jumatati, sub forma de triunghi...la baza fiecarui triunghi punem umpluitura dorita ( eu am facut cam 30o gr telemea de vaca rasa, amestecata cu 2 oua, piper, boia, verdeata)....laura recomanda aceste cornuri si sub forma dulce ( caz in care in aluat punem mai mult zahar, iar ca umplutura alegem un gem, fineti, etc )


Triunghiurile se ruleaza de la baza , avand grija s aprindem ulmplutura, apoi se ung cu ou si se presara pe deasupra , dupa plac, mac, susan, cascaval ras, sare..etc




Cornuletele acestea pufoase merg foarte bine cu un pahar de sana ( iaurt ) rece/....super , supe bune!



Felicitari Laurei pentru reteta si multumesc pentru ca impartasit-o cu noi!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

lilik 1

13.10.2010, 21:55

ce bune tre sa fie

mena29 1

13.10.2010, 22:21

Am luat vreo 4-5 pentru dimineata la cafeamultumesc

nadina73 1

14.10.2010, 01:08

ce bune trebuie sa fie 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covridog