Covridog

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2016 | 1756 vizualizari

 

Nu este o mega reteta, nu e wow, dar este o placere, cel putin pentru noi. O data pe an, merge sa ne facem pofta cu un covridog. Am mancat acum cativa ani covridog, in Brasov, de atunci niciodata, dar zilele astea parca mi s-a facut pofta si doar nu era sa ma duc sa cumpar. Am facut in casa, ca e mai bun, mai gustos, eu asa zic! Multi probabil o sa conteste reteta, ca e o porcarie, ca e nociva ca are crenvursti, dar fiecare este liber sa aleaga, va place bine, nu, treceti mai departe :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 270 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 10 crenvursti
  • 1 ou
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu  o lingura.
Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam.
La final punem uleiul de masline, il incorporam bine.
Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru.
Rasturnam aluatul, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu o rotita zimtata sau cu un cutit bine ascutit, taiem fasii .
Luam cate un crenvurste si in jurul sau infasuram cate o fasie de aluat, sau doua fasii daca sunt mai scurte. Prindem bine si la capete. La fel procedam pana terminam toti crenvurstii.
Ungem cu unt o tava mai mare, o tapetam cu hartie de copt si ii asezam in tava.

Batem spuma un ou si cu ajutorul unui penson ii unge, apoi ii presaram cu mac.
Introducem tava in cuptorul incins, lasam covridogii pana sunt rumeniti frumos.

Cand sunt gata, ii scoatem si ii acoperim cu un prosop gros.
Ii servim calzi, cu mustar am preferat noi.
Pofta buna!
PS: Eu cumparasem doar 8 crenvursti, mi-a mai ramas putin aluat si am facut 3 chifle. De asta am scris la ingrediente 10 crenvursti, ca va ajunge aluatul.

 

RETETA IN IMAGINI

Covridog-0
Covridog-1
Covridog-2
Covridog-3
Covridog-4
Covridog-5
Covridog-6
Covridog-7

COMENTARII (49)

Dorka

Dorka 1

21.03.2016, 11:29

ce bun, si arata super

kytz

kytz 1

12.01.2017, 16:45

Arată tentant de bine mâncarea asta "interzisă"!

Rocsi

Rocsi 1

12.01.2017, 17:50

Dorka, Kytz, va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!