Pogacele cu leurda si cas

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2015 | 5882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri untura
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie
  • 100 g cas
  • Uns
  • 100 g margarina
  • leurda
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda si cas:

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure.

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, piureul de cartofi si incepem sa framantam adaugand treptat untura si laptele ramas.

Framantam un aluat nelipicios si elastic, acoperim si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu 1/2 margarina adaugam leurda tocata impaturim si dam la rece 30 min.

Scoatem aluatul il intindem din nou,ungem cu margarina,leurda tocata,impaturim si dam la frigider 30 min,

Scoatem aluatul il intindem si decupam cercuri,asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,ungem cu galbenusul desfacut cu lapte,deasupra adaugam cas dat prin razatoare si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii