Pogaci cu cașcaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 9011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină albă
  • 380 g unt de 85% grăsime
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 lg smântână
  • 3 lgt sare
  • 200-250 g cașcaval
Portii: 135
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu cașcaval:

Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de degete.  Se întinde pe masa de lucru o foaie de jumătate de deget grosime, se unge cu albușurile bătute și se rade cașcavalul deasupra.  Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar (sau dacă aveți altceva), se așează in tavă,  se lasă cca 10-15 minute să crească și apoi se dau la cuptor. Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

Mie mi-au ieșit 135 de bucăți pe numărate.  :d

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă aluatul cere, se mai poate adăuga smântână.

2

Se pot presăra deasupra semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec mozaic