Pogaci cu jumari

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 1628 vizualizari

 

Dupa sarbatorile de iarna din jumarile ramase fac pogacele . Mamei mele -i plac tare mult si se bucura de fiecare data cand fac pogacele .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr .faina
  • 2 oua
  • 400ml .lapte
  • o ceasca apa
  • 4 linguri untura de porc
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr. jumari macinate
  • chimion
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .


Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .


Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .


Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul .


Intre timp macinam jumarile si le condimentam cu sare si piper dupa gust .


Se intinde aluatul pe o planseta dandu-i forma dreptunghiulara .


Ungem foaia cu jumarile macinate si impaturim aluatul cu se vede in imagini .


Dam aluatul la rece pentru 15 minute .


Intindem foaia si decupam pogacelele , le asezam in tava si le ungem cu oul batut si presaram cu chimion .


Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pana cand se rumenesc pogacelele .


 

TIPS-URI

1

Se poate razui cascaval peste pogacele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

delia64 1

03.04.2014, 22:19

Buni

AndreaE 1

03.04.2014, 23:32

Vai ce bune

delia64 1

04.04.2014, 00:20

Andrea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari