Dupa sarbatorile de iarna din jumarile ramase fac pogacele . Mamei mele -i plac tare mult si se bucura de fiecare data cand fac pogacele .
Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .
Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .
Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul .
Intre timp macinam jumarile si le condimentam cu sare si piper dupa gust .
Se intinde aluatul pe o planseta dandu-i forma dreptunghiulara .
Ungem foaia cu jumarile macinate si impaturim aluatul cu se vede in imagini .
Dam aluatul la rece pentru 15 minute .
Intindem foaia si decupam pogacelele , le asezam in tava si le ungem cu oul batut si presaram cu chimion .
Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pana cand se rumenesc pogacelele .
1
Se poate razui cascaval peste pogacele .
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro