Pogaci cu jumari

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 4046 vizualizari

 

Dupa sarbatorile de iarna din jumarile ramase fac pogacele . Mamei mele -i plac tare mult si se bucura de fiecare data cand fac pogacele .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr .faina
  • 2 oua
  • 400ml .lapte
  • o ceasca apa
  • 4 linguri untura de porc
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr. jumari macinate
  • chimion
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .

Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .

Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute  se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul .

Intre timp macinam jumarile  si le condimentam cu sare si piper dupa gust .

Se intinde aluatul pe o planseta dandu-i  forma dreptunghiulara .

Ungem foaia cu jumarile macinate si impaturim  aluatul  cu se vede in imagini .

Dam aluatul la rece pentru 15 minute .

Intindem foaia si decupam pogacelele , le asezam in tava si le ungem cu oul batut si presaram cu chimion .

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pana cand se rumenesc pogacelele .

 

TIPS-URI

1

Se poate razui cascaval peste pogacele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogaci cu jumeri