Pogaci cu jumari

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 1426 vizualizari

 

Dupa sarbatorile de iarna din jumarile ramase fac pogacele . Mamei mele -i plac tare mult si se bucura de fiecare data cand fac pogacele .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr .faina
  • 2 oua
  • 400ml .lapte
  • o ceasca apa
  • 4 linguri untura de porc
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr. jumari macinate
  • chimion
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .

Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .

Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute  se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul .

Intre timp macinam jumarile  si le condimentam cu sare si piper dupa gust .

Se intinde aluatul pe o planseta dandu-i  forma dreptunghiulara .

Ungem foaia cu jumarile macinate si impaturim  aluatul  cu se vede in imagini .

Dam aluatul la rece pentru 15 minute .

Intindem foaia si decupam pogacelele , le asezam in tava si le ungem cu oul batut si presaram cu chimion .

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pana cand se rumenesc pogacelele .

 

 

TIPS-URI

1

Se poate razui cascaval peste pogacele .

RETETA IN IMAGINI

Pogaci cu jumari-0
Pogaci cu jumari-1
Pogaci cu jumari-2
Pogaci cu jumari-3
Pogaci cu jumari-4
Pogaci cu jumari-5

COMENTARII (22)

delia64

delia64 1

03.04.2014, 22:19

Buni

AndreaE

AndreaE 1

03.04.2014, 23:32

Vai ce bune

delia64

delia64 1

04.04.2014, 00:20

Andrea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!