Pogăci cu jumări

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 1872 vizualizari

 

Am vazut reţeta pe Tv Paprika, în emisiunea ,, Bunicuţe dulci,, şi mi-a placut foarte mult, pentru ca este o reţeta simplă, uşor de făcut şi vă asigur că este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 600 g făină
  • 400 g jumări măcinate
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml smântână
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu jumări:

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute.


Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia crescută. Se adaugă smântâna şi sarea.


Se frământă totul bine şi se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.


Se întinde aluatul de grosimea unui cm, după care se decupează cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, pogăcile.


Se aranjază într-o tavă şi se mai lasă10-15 minute la crescut.


Între timp se porneşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade.


Se pun pogăcile la copt pentru aproximativ 30 de minute.


După ce s-au copt, le scoatem din tavă pe un şerveţel absorbant, pentru a se scurge excesul de grăsime.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

se pot servi calde, dar şi reci sunt foarte bune;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu jumări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:16

Bravo Crina Cred ca si eu am vazut emisiune dar nu am notat reteta . Merge la favorite . Sursa este de incredere , se stie ca bunicutele din vecini fac cele mai bune pogaci

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:32

Ce bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bogaci a la Sanda Marin