Pogăci cu jumări

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 2920 vizualizari

 

Am vazut reţeta pe Tv Paprika, în emisiunea ,, Bunicuţe dulci,, şi mi-a placut foarte mult, pentru ca este o reţeta simplă, uşor de făcut şi vă asigur că este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 600 g făină
  • 400 g jumări măcinate
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml smântână
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu jumări:

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute.

Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia crescută. Se adaugă smântâna şi sarea.

Se frământă totul bine şi se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.

Se întinde aluatul de grosimea unui cm, după care se decupează cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, pogăcile.

Se aranjază într-o tavă şi se mai lasă10-15 minute la crescut.

Între timp se porneşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade.

Se pun pogăcile la copt pentru aproximativ 30 de minute.

După ce s-au copt, le scoatem din tavă pe un şerveţel absorbant, pentru a se scurge excesul de grăsime.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se pot servi calde, dar şi reci sunt foarte bune;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu jumări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:16

Bravo Crina Cred ca si eu am vazut emisiune dar nu am notat reteta . Merge la favorite . Sursa este de incredere , se stie ca bunicutele din vecini fac cele mai bune pogaci

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta 1

22.06.2015, 08:32

Ce bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj