Pogăci cu jumări

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 4089 vizualizari

 

Am vazut reţeta pe Tv Paprika, în emisiunea ,, Bunicuţe dulci,, şi mi-a placut foarte mult, pentru ca este o reţeta simplă, uşor de făcut şi vă asigur că este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 600 g făină
  • 400 g jumări măcinate
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml smântână
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu jumări:

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute.

Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia crescută. Se adaugă smântâna şi sarea.

Se frământă totul bine şi se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.

Se întinde aluatul de grosimea unui cm, după care se decupează cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, pogăcile.

Se aranjază într-o tavă şi se mai lasă10-15 minute la crescut.

Între timp se porneşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade.

Se pun pogăcile la copt pentru aproximativ 30 de minute.

După ce s-au copt, le scoatem din tavă pe un şerveţel absorbant, pentru a se scurge excesul de grăsime.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se pot servi calde, dar şi reci sunt foarte bune;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu jumări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:16

Bravo Crina Cred ca si eu am vazut emisiune dar nu am notat reteta . Merge la favorite . Sursa este de incredere , se stie ca bunicutele din vecini fac cele mai bune pogaci

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta 1

22.06.2015, 08:32

Ce bune!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari