Pommes Duchesse

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 6461 vizualizari

 

Un aperitiv sau o garnitura foarte chic,de origini franceze, care va va ajuta sa impresionati invitatii la masa prin forma lor deosebita.Se fac foarte usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 2  oua
  • 50 g parmezan ras(optional)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pommes Duchesse:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja,adaugand si 2 lingurite de sare.Ii lasam la racorit putin, ii curatam si ii pasam. Adaugam parmezanul sau cascavalul daca doriti, (puteti foarte bine sa nu il puneti) sarea,piperul,nucsoara (le va da o aroma deosebita) si untul taiat cubulete.Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se va omogeniza cat de cat. Reteta originala ar fi cu 2 galbenusuri,insa eu dupa ce le-am adaugat,compozitia era inca foarte tare,asa ca  am pus si albusurile.

Va recomand sa faceti la fel,fiindca difera mult in functie de tipul de cartofi.Ai mei au fost foarte fainosi.Compozitia trebuie sa aiba o consistenta densa insa in acelasi timp cremoasa. Punem compozitia intr-un sac-à-pochè,cu varful in forma de stea, si intr-o tava tapetata cu hartie de copt,spritzam gramajoare nu mai mari de 5 cm in diametru,lasand putin loc intre ele.Se vor umfla putin la copt.

Nu va lasati inselati de forma de floare pe care o au ale mele,insa eu le-am “impuscat” cu pistolul pentru cookies.Sunt parca mai frumoase facute cu un sac-à-pochè,cu steluta.Le ramane varful putin in vant,insa sunt foarte rafinate,indiferent de ce forma ar avea.Multi le fac si cu lingura sau cu varful rotund. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade,pentru 20-10 minute.Timpul poate varia destul de mult in functie de cuptor,asa ca urmariti-le dupa 15 minute,iar cand devin aurii si incep sa apara semne de copt pe extremitati,trebuiesc scoase. Aici,coapte:

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pommes Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Laly 1

12.11.2010, 11:10

Ce bunatati

Corinuta 1

12.11.2010, 14:17

Ai di mini cum arata!

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 18:00

si doamne cat sunt de buni...un praf de nucsoara,aproape invizibil,schimba total povestea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]ucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu somon afumat