Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Mi-a placut mult ideea Corinei cu inghetata-n paharele si-am adaptat-o la inghetata mea.
Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.
Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de zahar. Le lasam putin apoi scurgem zeama si le pasam cu blenderul.
Fructele de kiwi le curatam si le pasam cu o furculita.Scurgem din sucul lasat si adaugam siropul de menta.
Amestecam frisca batuta cu galbenusurile reci si omogenizam.
Impartim amestecul in 3. Punem 1/3 peste cirese, 1/3 peste kiwi iar in cea ramasa adaugam zaharul vanilat.
Omogenizam toate trei compozitiile.
Pregatim paharele de unica folosinta.
Impartim compozitia cu cirese in cate inghetate dorim sa facem. Eu am pus in 10.
Dam la congelator pentru 20 minute apoi scoatem si punem compozitia cu kiwi.
Dupa alte 20 minute adaugam si cea de vanilie.
Mai lasam sa inghete si bagam usor betisoarele.
Lasam la congelator pentru cel putin 3-4 ore.
Cand le scoatem taiem cu o forfecuta paharul apoi tragem usor si-l desprindem complet.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola