Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

de Ancutsa in Porc, 6 Feb 2020 | 2788 vizualizari

 

Am avut niște brânză de burduf ceva mai delicată, care nu are gust așa intens și astfel pot mânca și eu, așa că zilele acestea am încercat mai multe preparate cu ea și ne-a plăcut mult. Ieri am pregătit friptură de porc la cuptor cu rozmarin și usturoi.  Separat, am dat la cuptor altă tavă cu cartofi și morcovi. Sora mea a vrut și măsline kalamata fără sâmburi, așa că i-am pus și ei câteva și a fost tare încântată. Am servit cu brânză de burduf, care s-a potrivit foarte bine cu cartofii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc,
  • 8 cartofi roz,
  • 1 morcov,
  • Ulei de floarea soarelui, după gust,
  • 2 pahare apă,
  • sare, după gust,
  • 2 crenguțe mici de rozmarin,
  • 4 căței de usturoi,
  • 100 g cașcaval,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, cimbru, cimbrișor, oregano, busuioc),
  • Măsline kalamata, după gust,
  • Brânză de burduf, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf:

 

Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă. Se adaugă doi căței de usturoi și o crenguță mică de rozmarin. Se dă la cuptor la foc mediu.

Între timp, se curăță și se spală cartofii, se taie rondele și se amestecă într-un castron, cu ulei, sare și mirodenii. Eu am pus o linguriță dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am făcut singură. Se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, apoi se adaugă și doi căței de usturoi mărunțiți, dar și puțin rozmarin, din loc în loc. Se rade cașcaval pe deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox o jumătate de oră.

Pentru că am avut 2 tăvi în cuptor, am redus focul, pentru a nu se arde cartofii care stătea mai jos, de aceea durează cam 30 min cartofii, iar carnea cam 45-50 de minute, deci trebuie verificate din când în când.

 Sugestie de servire: rozmarinul și usturoiul dau o aromă deosebită cartofilor, însă nu trebuie folosite în cantitate mare, pentru că îi pot da o amărăciune. La final, îi puteți servi alături de câteva felii de brânză de burduf, care îi vor da acel „je ne sais quoi”.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/porc-cu-legume-la-cuptor-masline-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Rocsi, ma bucur ca iti place! Nici eu nu mananc branza de burduf, dar asta a fost mai delicata si am putut manca si eu

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Daniela, multumesc frumos!

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Domnule Dante

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Costite cu miere la cuptor