Porc cu prune si miere de pin

de papabundetot in Porc, 5 Oct 2014 | 2281 vizualizari

 

Imi place foarte tare ca majoritatea prietenilor si colegilor mei atunci cand merg in concediu in afara tarii mereu se gandesc la mine si imi aduc tot felul de ingrediente,in cazul de fata am primit un borcan cu miere de pin,adus din Grecia,este tare buna si cu o aroma aparte,pe care abia am asteptat sa o pot folosi intr-un preparat :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 felii pulpa porc
  • 8 prune
  • 1 lingurita 5 spices
  • sos soia
  • 50 ml lapte
  • piper,
  • boia iute,
  • 2 liguri miere de pin
  • 50 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu prune si miere de pin:

Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.

Am pus carnea intr-o tava de cuptor impreuna cu marinata in care a stat,deasupra pe fiecare felie am pus bucati de prune si sos si am dat tava la cuptor,pentru aproximativ 40-50 minute la foc mic. Cand carnea s-a patruns si s-a rumenit frumos,am oprit focul.

Am servit porcul cu prune alatauri de o salata de rosii cu ulei de masline ( Terra Creta) si busuioc din ghiveciul propriu,dar puteti face si o garnitura,cu siguranta va fi la fel de bun 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu prune si miere de pin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc , broccoli si sos gorgonzola