Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi

de nico15 in Porc, 10 Mar 2012 | 1281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cotlet
  • 6 felii de bacon
  • 5 catei de usturoi
  • susan
  • unt, ulei,
  • sare, piper
  • 4 cartofi
  • 2 rosii
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • 1 ceapa
  • lapte    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi:

Cotletul se aranjeaza, se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne unde se vor introduce fasii de usturoi. Acestea se pun intr-o tigaie in care am topit unt si am completat cu ulei si se vor pune la prajit cateva minute pe fiecare parte cat sa-si schimbe culoarea, dupa care le vom scoate si le lasam un pic sa se raceasca.


Concomitent punem ardeii la prajit in tigaie, taiem rosiile cubulete (dupa ce le-am scufundat cateva secunde in apa oparita si le-am scos pielea si semintele), ceapa se taie si ea fin si restul de usturoi in vom pisa, acestea vor fi baza noastra pentru sos.


Punem si cartofii la fiert in apa rece cu sare(deoarece dupa cum stim radacinoasele se fierb in apa rece spre calda), dupa ce in prealabil i-am curatat si taiat in cubulete potrivite.

Tragem cotletul cateva secunde la tigaie pe toate partile dupa care, il

imbracam in fasii de bacon foarte fin taiate, punem bucatile 20 de secunde in tigaie pe prima parte si cand le intoarcem presaram susan, cat sa faca priza si sa stea susanul lipit. Dupa care le scoatem si lasam in asteptare.


Daca cartofii au fiert se scot si se va face un piureu dupa cum urmeaza: se paseaza cu grija cartofii, se adauga laptele caldut, putin cate putin dupa ce s-a inglobat se adauga si untul si se continua amestecarea pana devine moale, pufos si tocmai bun de mancat.


Luam ardeii si ii curatam, ii rupem in fasii potrivite dupa care ii vom toca si se vor amesteca cu rosiile. In acest timp punem la sotat ceapa care a fost tocata fin, adaugam usturoiul zdrobit bine, lasam pana devina ceapa translucida, adaugam ardeiul si cubuletele de rosii, saram, piperam si potrivim cu cimbru.


Lasam sa fiarba bine, mai adaugam si doua linguri de pasta de tomate, diluata in ¼ de ceasca de apa. Dupa ce a fiert bine luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si vom da sosul rezultat la blender.


Luam cotletul de porc si il vom aseza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu ulei de masline vom aseza rondele de morcovi si cartofi, saram, piperam, punem cotletul deasupra, adaugam putina apa si dam la cuptor aproximativ 35-40 de minute si incercam, inante sa le scoatem de la cuptor, daca vi se pare ca nu sunt facute puteti lasa suplimentar. Se serveste ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:28

MIUTA 1

11.03.2012, 20:28

Wauuuuu,ce bunatate

iri_iri 1

12.03.2012, 05:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi