Porc in stil Hong Kong

de papabundetot in Porc, 23 Mar 2014 | 2050 vizualizari

 

M-am declarat intotdeauna un mare fan al mancarurilor asiatice si pentru faptul ca sunt executate simplist in viziunea mea dar si pentru modul grozav in care se imbina aromele intr-un singur preparat. Vazusem ieri o emisiune in care un celebru bucatar (care a invatat sa gatesca intr-un restaurant al lui Jamie Oliver) gatise acest preparat si il prezenta ca pe o mancare rapida,de strada,pe mine m-a cucerit acest preparat, si desi am facut cateva schimbari la el..totusi am pastrat ideea de baza.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 400 gr carne de porc cubulete
  • 1 lingura 5 spices
  • piper,sare
  • Pentru sos:
  • ulei vegetal
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sos de stridii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura sos soia
  • 1/2 lingurita otet de xeres
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 10 ml apa
  • pentru aluat: 1 ou, faina, bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in stil Hong Kong:

Carnea taiata cubulete se condimenteaza cu sare,piper si 5 spices,apoi se prajeste cateva secunde la foc foarte mare,doar cat sa se rumeneasca frumos.Am scos apoi carnea pe un servet de hartie,am facut un aluat din 1 ou,faina si bere,am luat fiecare bucatica de carne si am trecut-o prin acest aluat si am pus-o din nou in wok la foc iute,pana cand aluatul a prins o crusta aurie.Dupa ce toate bucatile de carne au fost prajite,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat 7 minute la cuptorul incins pentru a deveni si mai crocante.


Sosul:In wok am pus o lingura de ulei vegetal pe care l-am incins bine,am adaugat apoi ceapa verde si ardeiul iute taiate si le-am lasat 1-2 minute,am adaugat peste ele sosul de stridii,sosul de soia,ketchup-ul,zaharul si otetul si le-am mai lasat 2 min.La sfarsit am pus intr-o cescuta 1 lingurita amidon de porumb si apa cat sa il acopar,am amestecat bine si am pus amidonul in wok peste sos pentru a-l ingrosa putin. Am mai lasat sa dea 1 clocot si am oprit focul.


Pentru acest preparat am ales o garnitura de orez simplu fiert in apa cu sare,cuisoare si anason insa el se potriveste foarte bine si cu taitei de orez.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in stil Hong Kong" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Micutza Luana 1

23.03.2014, 20:15

yamii

papabundetot 1

23.03.2014, 20:21

Multumesc

Rocsi 1

23.03.2014, 20:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!