Porc in stil Hong Kong

de papabundetot in Porc, 23 Mar 2014 | 2425 vizualizari

 

M-am declarat intotdeauna un mare fan al mancarurilor asiatice si pentru faptul ca sunt executate simplist in viziunea mea dar si pentru modul grozav in care se imbina aromele intr-un singur preparat. Vazusem ieri o emisiune in care un celebru bucatar (care a invatat sa gatesca intr-un restaurant al lui Jamie Oliver) gatise acest preparat si il prezenta ca pe o mancare rapida,de strada,pe mine m-a cucerit acest preparat, si desi am facut cateva schimbari la el..totusi am pastrat ideea de baza.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 400 gr carne de porc cubulete
  • 1 lingura 5 spices
  • piper,sare
  • Pentru sos:
  • ulei vegetal
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sos de stridii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura sos soia
  • 1/2 lingurita otet de xeres
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 10 ml apa
  • pentru aluat: 1 ou, faina, bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in stil Hong Kong:

Carnea taiata cubulete se condimenteaza cu sare,piper si 5 spices,apoi se prajeste cateva secunde la foc foarte mare,doar cat sa se rumeneasca frumos.Am scos apoi carnea pe un servet de hartie,am facut un aluat din 1 ou,faina si bere,am luat fiecare bucatica de carne si am trecut-o prin acest aluat si am pus-o din nou in wok la foc iute,pana cand aluatul a prins o crusta aurie.Dupa ce toate bucatile de carne au fost prajite,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat 7 minute la cuptorul incins pentru a deveni si mai crocante.


Sosul:In wok am pus o lingura de ulei vegetal pe care l-am incins bine,am adaugat apoi ceapa verde si ardeiul iute taiate si le-am lasat 1-2 minute,am adaugat peste ele sosul de stridii,sosul de soia,ketchup-ul,zaharul si otetul si le-am mai lasat 2 min.La sfarsit am pus intr-o cescuta 1 lingurita amidon de porumb si apa cat sa il acopar,am amestecat bine si am pus amidonul in wok peste sos pentru a-l ingrosa putin. Am mai lasat sa dea 1 clocot si am oprit focul.


Pentru acest preparat am ales o garnitura de orez simplu fiert in apa cu sare,cuisoare si anason insa el se potriveste foarte bine si cu taitei de orez.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in stil Hong Kong" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Micutza Luana 1

23.03.2014, 20:15

yamii

papabundetot 1

23.03.2014, 20:21

Multumesc

Rocsi 1

23.03.2014, 20:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piersicute
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos