Porc tras in caramel, sos de soia si legume

de ionix in Porc, 3 Feb 2010 | 10084 vizualizari

 

o mancarica pe care as manca-o non-stop... mai ales fara carnita....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 morcovi mari
  • 300 g fasole verde
  • 4 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g porumb
  • Sos de soia
  • 5 linguri zahar brun
  • 2-3 linguri cu apa
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc tras in caramel, sos de soia si legume:

 

Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar.

Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora.

Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e prefiarta eu o oparesc circa  2-3 minute.

Legumele se taie si ele fasii, ceapa se taie julien, doar porumbul se spala in 2-3 ape.

Intr-o tigaie adanca se pune zaharul brun la caramelizat. Cand incepe a se caramelize turnam doua lingurite cu sos de soia si 2-3 cu apa.

Adaugam ceapa si amestecam iar apoi si fasiile de carne.

Le calim un pic, cat sa-si schimbe carnea culoarea si adaugam ardeiul taiat fasii.

Dup ace s-a inmuiat un pic ardeiul adaugam si morcovii.

Punem un capac pe cratita si lasam la inabusit cateva minute bune, circa 15 min, dar sa nu uitam sa amestecam din cand in cand.

Dupa aceea punem inca 2-3 lingurite cu sos de soia, zeama de lamaie, amestecam bine si lasam iar la inabusit.

Cand carnita incepe a se fragezi adaugam porumbul, scurs bine, si fasolea verde.

Mai lasam inca circa 5 minute la inabusit si luma de pe foc.

Se mai adauga sare si piper dupa gust, eu n-am mai pus pentru ca sosul de soia avea suficienta sare.

Se serveste alaturi se orez cu sos de soia.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

e foarte buna si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc tras in caramel, sos de soia si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ionix 1

05.03.2010, 17:08

mai, si eu cred ca am pofte de gravida eu am un sos de soia preferat... un sos de soia care are gustul celui pe care-l simt in restaurante... e un sos din vietnam, asa scrie pe sticluta sper sa bage si la magazinul tau

epurasha2bb 1

05.03.2010, 17:37

Doamne ajuta! eu zic sa bage de care o fi dar daca e de mai multe feluri am sa tin cont de sfatul tau! multam!

ionix 1

05.03.2010, 18:18

Roberta, cu mare placere...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta cu legume