Porc tras in caramel, sos de soia si legume

de ionix in Porc, 3 Feb 2010 | 5683 vizualizari

 

o mancarica pe care as manca-o non-stop... mai ales fara carnita....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 morcovi mari
  • 300 g fasole verde
  • 4 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g porumb
  • Sos de soia
  • 5 linguri zahar brun
  • 2-3 linguri cu apa
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc tras in caramel, sos de soia si legume:


Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar.


Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora.


Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e prefiarta eu o oparesc circa 2-3 minute.


Legumele se taie si ele fasii, ceapa se taie julien, doar porumbul se spala in 2-3 ape.


Intr-o tigaie adanca se pune zaharul brun la caramelizat. Cand incepe a se caramelize turnam doua lingurite cu sos de soia si 2-3 cu apa.


Adaugam ceapa si amestecam iar apoi si fasiile de carne.


Le calim un pic, cat sa-si schimbe carnea culoarea si adaugam ardeiul taiat fasii.


Dup ace s-a inmuiat un pic ardeiul adaugam si morcovii.


Punem un capac pe cratita si lasam la inabusit cateva minute bune, circa 15 min, dar sa nu uitam sa amestecam din cand in cand.


Dupa aceea punem inca 2-3 lingurite cu sos de soia, zeama de lamaie, amestecam bine si lasam iar la inabusit.


Cand carnita incepe a se fragezi adaugam porumbul, scurs bine, si fasolea verde.


Mai lasam inca circa 5 minute la inabusit si luma de pe foc.


Se mai adauga sare si piper dupa gust, eu n-am mai pus pentru ca sosul de soia avea suficienta sare.


Se serveste alaturi se orez cu sos de soia.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

e foarte buna si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc tras in caramel, sos de soia si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ionix 1

05.03.2010, 17:08

mai, si eu cred ca am pofte de gravida eu am un sos de soia preferat... un sos de soia care are gustul celui pe care-l simt in restaurante... e un sos din vietnam, asa scrie pe sticluta sper sa bage si la magazinul tau

epurasha2bb 1

05.03.2010, 17:37

Doamne ajuta! eu zic sa bage de care o fi dar daca e de mai multe feluri am sa tin cont de sfatul tau! multam!

ionix 1

05.03.2010, 18:18

Roberta, cu mare placere...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume la cuptor