Porcusori

de laylalala in Mancare copii, 24 Noi 2010 | 6498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 150 gr smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 300 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de soudiu
  • ¼ lingurita colorant alimentar roz
  • un varf de cutit de colorant alimentar negru
  • bilute roz
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porcusori:

Se incginge cuptorul la 190˚C. se tapeteaza o tava cu foaie de copt.

Intr-un vas se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol se bate untul cu zaharul. Se incorporeaza oul urmat de smantana si coaja de lamaie. Se inglobeaza ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizare.Se ia o bucatica din aluat si se coloreaza cu negru iar aluatul ramas se coloreaza cu roz.

Se ia din aluat cate 1 lingurita plina de aluat si se formeaza o bila care se aplatizeaza usor apoi se aseza pe tava. Se fac 2 urechi usor triunghiulare si botul (un bila mica usor aplatizata) din aluatul roz.Se lipesc ochii din aluatul negru. Se pun cate 2 bilute roz la nas si 2 la ochi. Porcusorii se dau la copt 9-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porcusori" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu miere