Portofele cu branza in sos de smantana cu capere

de Sidy in Porc, 14 Oct 2012 | 1546 vizualizari

 

Portofelele sunt niste fleici impanate, gata sa cuprinda branza cu verdeata si ceapa intr-o simfonie a aromelor si scaldate in minunatul sos cu vin , smantana si capere.
Visul oricui( portofelele), chiar daca este vorba de mancare cu gust bun si aroma fina.

 

INGREDIENTE

  • 600 g nuca de porc ( pulpa)
  • 150 g branza impletita( sau telemea)
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • marar si patrunjel verde
  • 50 g capere
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • boia
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu branza in sos de smantana cu capere:

Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.


Ceapa o curatam si o tocam marunt


Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.


Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.


Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.


In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.


Intr-o tigaie topim untul , apoi la foc potrivit prajim cele patru portofele , pe ambele parti , pina se rumenesc bine.


Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.


Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.


Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu branza in sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MIUTA 1

14.10.2012, 19:53

Ce tentant arata

Lau 1

14.10.2012, 19:59

place

adry88 1

15.10.2012, 09:20

yammy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu branza dulce