Porumb de lapte conservat

de Panacris in Conserve, 25 Aug 2020 | 3037 vizualizari

 

O idee minunată de a păstra și savura gustul dulce al porumbului de lapte și în anotimpul rece.
O rețetă chiar ușoară, utilă mai ales celor care le place porumbul în orice mâncare!
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Porumb de lapte 5-6 știuleți
  • Sare neiodată
  • Zahăr tos
  • Apă rece
  • Borcane sterilizate.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb de lapte conservat:

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt strat de foi, se pune la fiert la foc mediu cca. 30 minute după primul clocot.

După ce porumbul s-a fiert se scoate din lichidul obținut, atenție acesta nu se aruncă, îl folosim pentru conservare.

Se curăță știuleții de porumb, de boabe, cel mai ușor se taie cu cuțitul, de-a lungul lor, apoi se separă boabele.

În borcane sterlizate se adaugă boabele, apoi se adaugă lichidul obținut prin fierberea porumbului. Se adaugă câte ½ linguriță de sare și ½ linguriță de zahăr, se sigilează și se pun la sterilizat la cald, cca. 60 minute la foc mic după primul clocot.

Ce înseamnă sterilizat la cald, pe fundul unei semicratițe, se pun bucati de ziar sau pur și simplu prosoape de bucătărie, apoi se pun borcanele, umplute cu bunătăți și sigilate, se adaugă apă călduță, până sub nivelul capacului borcanului cel mai mic din cratiță, asta dacă sunt borcane diferite ca înălțime, apoi se acoperă cu prosoapele sau ziarele, se pune eventual un capac și se lasă la fiert la foc mic, iar după primul clocot se lasă după caz, 30 sau 60 minute la fiert. atenție la foc mic, ca să nu se spargă borcanele, ce se află sub presiune.

Se lasă până la a doua zi la răcit în apă, apoi se etichetează și depozitează în cămară la răcoare.

Mult spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb de lapte conservat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:29

Ce faina este metoda asta de conservare a porumbului! Chiar imi place! Bravo, Cristina!

Panacris 1

04.09.2020, 10:03

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Anett 1

28.12.2021, 22:30

Super reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel la borcan