Potcoave norocoase MenAncutA

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 4042 vizualizari

 

Pai treaba sta in felul urmator, doua fete cucuiete si foarte haioase isi disputa suprematia pentru cele mai bune cornulete si vine  a treia sarita de pe fix, adica Eu, le combin retetele, mai adaug si de la mine si scot pe piata niste potcoave norocoase, ca tot ne provoaca Bucatarasul la traznai....:)))) una bucata Mena https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-untura-si-cu-nuca-56166.html, una bucata Ancuta https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html si-o potcoava de la Cleme, sa va poarte noroc....:))))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 750 g faina
  • 300 g untura
  • 250 g nuca prajita si macinata
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • 5 g sare
  • 1 plic vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • zahar farin pentru tavalit potcoavele
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave norocoase MenAncutA:

Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si alunele macinate, am framantat bine, apoi am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 2 ore. Dupa doua ore am scos aluatul am format bilute de cca 18 g si apoi am format poctoavele. Le-am asezat in tava si le-am dat la cuptorul preincalzit pana incep s ase rumeneasca putin. Se scot din cuptor si s etavalesc prin zahar farin asa calde, sa se lipeasca zaharul de ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave norocoase MenAncutA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu smantana si unt