Prajitura "a la Ramo"

de ramo05 in Prajituri, 28 Ian 2013 | 1816 vizualizari

 

aceasta prajitura a luat "nastere" datorita "imaginatiei "mele :) Ma jucam si eu putin,dar...a iesit foarte buna , iar combinatia de dulceata de visine cu crema de vanilie si nuca de cocos, precum si caramel ,a dat un gust excelent. Este o prajitura gustoasa si foarte satioasa. Sper sa va placa .

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • crema :
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • esenta vanilie o fiola
  • 250 g unt ,sau rama
  • dulceata de visine cca 250 g
  • 80 g nuca de cocos
  • glazura :
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "a la Ramo":

Blatul: se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de zahar si 4 linguri de apa, puse pe rand, pana devine o bezea groasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se adauga la bezea. Se pune intr-o tava si se da la cuptor cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea )


Crema: se pun intr-o craticioara 4 oua cu o cana de zahar tos. Se pune apa intr-o alta craticioara putin mai mare ,care se pune pe foc. Cratita cu crema de oua se pune deasupra cratitei cu apa (pe abur) si se bat ouale cu telul pana se ingroasa, apoi se adauga fiola cu esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se adauga la untul spuma, lingura cu lingura, pentru a nu se taia crema.


Glazura : 200 g zahar se caramelizeaza, cand este putin maroniu se adauga cele 2 linguri de ulei si asa fierbinte se toarna cu lingura in fir subtire deasupra prajiturii.


Blatul se taie in 2. Crema se imparte in 2.


Asamblare: BLAT + DULCEATA VISINE +CREMA +BLAT+ CREMA + NUCA DE COCOS+ CARAMEL



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "a la Ramo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:02

bine ai venit

Calinnicola1997 1

29.01.2013, 17:10

Super Buna

diana_k 1

02.02.2013, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua blaturi