Prajitura alba cu nuca de cocos

de Lavinia in Prajituri, 20 Noi 2012 | 26087 vizualizari

 

Este o prajitura foarte rafinata si aromata...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 3 linguri unt topit
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna
  • 30 g fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba cu nuca de cocos:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii)


Pentru crema punem laptele la fiert, mixam galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si faina, adaugam laptele fierbinte in fir subtire si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Mixam untul spuma cu zaharul vanilat si adaugam treptat cate o lingura din crema complet racita.


Asamblare: blat, crema, frisca batuta bine, fulgi de cocos


O dam la frigider pentru 2-3 ore si e gata de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Raluca57 1

21.11.2012, 15:26

Foarte tentanta!!! Care este dimensiunea tavii? Multumesc, Raluca

Lavinia 1

21.11.2012, 15:54

Multumesc ! 35/25 e destul de micuta pentru o tava mai mare maresti cantitatile

orin 1

21.12.2013, 21:08

Arata tare bine,as vrea sa o fac de Craciun....praf de copt nu se pune in blat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata