Prajitura "Ambasador"

de Teo in Prajituri, 15 Mar 2013 | 27938 vizualizari

 

Aceasta prajitura a fost prezentata de Vladut la Antena 1.
Am incheiat "protestul" pentru ca am primit un aparat foto in dar, asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 7 linguri cu pesmet
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • 8 lingurite cu faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • 1 ciocolata alba
  • Sirop
  • 200 g zahar caramelizat
  • 0.5 l ceai negru concentrat
  • 100 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ambasador":

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute.


Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul. vanilia, faina si restul de lapte; cand laptele fierbe se adauga compozitia cu lapte, faina si oua, mestecam continuu si mai fierbem 5-6 minute.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema racita; adaugam si ciocolata topita si untul.


Blatul se aseaza intr-o tava inalta, se insiropeaza bine si se intinde crema peste el. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 2 cm. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pesmetul din blat inghite foarte mult sirop, mergeau chiar 600 ml.

2

Siropul din ceai negru da blatului un gust foarte placut.

3

Deoarece crema nu parea prea consistenta am adaugat ciocolata si untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Tuxedo 1

03.04.2013, 23:43

imi lasa gura apa!

Teo 1

05.04.2013, 21:45

si mie la fel dar, numai pana am executat-o!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii