Prajitura "Aroma di Cuba"

de anca_rm in Prajituri, 17 Iul 2014 | 5589 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la o buna prietena de-a mea. Am gasit-o si in alte variante , dar asta stiam ca este buna si am pregatit-o pentru colegii de serviciu . La noi se obisnuieste ca de ziua de nastere sa aducem cate ceva si sa ne sarbatorim putin , cat ne permite timpul .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri zahar
  • -300 gr nuca macinata
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Pt crema :
  • -400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • -250 ml lapte
  • -5 linguri faina
  • -10 gr gelatina
  • -8-10 linguri zahar (dupa cat doriti de dulce)
  • -100 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Aroma di Cuba":

Blatul :


Pregatim o tava de 20x35 , pe care o tapetam cu hartie , sau cu unt si faina , si preincalzim cuptorul la 180 grade.


Ouale le separam , albusurile inrtr-un castron in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mai mic .


Amestecam nuca macinata , praful de copt si cacao .


Albusurile le batem spuma tare cu praf de sare , si cu zaharul , adaugam galbenusurile si apa, amestecan in continuare.Cu o spatula adaugam si nuca macinata ,omogenizam prin rasturnare .


Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20-30 minute (faceti testul cu scobitoarea)


Pana se coace blatul facem crema :


Intr-un vas punem faina , zaharul , laptele de cocos si laptele , si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase . Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu pana cand se intareste . O dam deoparte si o lasam sa se odihneasca. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa , si dupa 5 minute o punem pe foc si amestecam in ea pana se dilueaza . Adaugam gelatina in crema si amestecam bine .


Atentie la gelatina : nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile . Eu folosesc foi de gelatina de la Dr Qetker, dar este buna si pudra (daca folositi pudra urmati instructiunile de pe plic )


Crema o lasam la temperature camerei pana cand blatul este rece si il putem taia . In tava curata in care am copt punem o folie alimentara asa incat sa acopere marginile si sa iasa si in afara lor (va trebui sa putem acoperi prajitura si strange putin cu ea) .


Taiem blatul in doua si asezam prima foaie pe tava . Punem o jumate din crema , nivelam iar deasupra presaram nuca de cocos . Peste turnam cealalata jumate de crema , nivelam din nou si asezam foaia de blat ramasa . Aducem folia alimentara peste prajitura tragand de margini astfel incat sa nu lasam creama sa curga .


Punem la frigider si servim rece dupa cateva ore .

TIPS-URI

1

daca doriti se poate glazura si orna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Aroma di Cuba"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

18.07.2014, 13:56

multumesc pentru aprecieri dragi mei

Lavinia 1

18.07.2014, 17:34

favorite

simona72 1

19.07.2014, 09:02

Minunata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca by Merisor