Prajitura Baron

de Patricia Iordache in Prajituri, 15 Apr 2013 | 19198 vizualizari

 

Habar nu am de ce se numeste asa, insa reteta o am de la o fosta colega de facultate si m-am gandit ca este frumos sa-i pastrez numele.
Va spun doar atat si plec sa pap o bucatica ca nu mai pot de pofta: E delicioasaaaa!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 albusuri;
  • 150 gr. zahar;
  • 2 linguri cu faina;
  • 150 gr. nuca macinata;
  • 1 plic praf de copt;

pentru crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri;
  • 120 gr. zahar;
  • 200 ml lapte;
  • 2 linguri cu faina;
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker;

pentru glazura:

  • 150 ml frisca lichida;
  • 4 gr. intaritor de frisca;
  • 50 gr. nuca macinata prajita
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baron:

Cum preparam blatul:


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor.


Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp!


Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet.


Cum preparam crema de vanilie:


Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.


Lasam sa se raceasca.


Cum preparam glazura:


Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut.


Cum montam prajitura:


Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata.


Portionam si servim.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o prajitura mai "inalta"puteti taia blatul in doua, pe latime si sa aveti doua straturi de blat, si doua de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baron" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Patricia Iordache 1

16.04.2013, 14:33

Multumesc!

Lau 1

16.04.2013, 15:57

place

Patricia Iordache 1

16.04.2013, 16:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aricei cu ciocolata