Prajitura Blanca

de leoflori in Prajituri, 14 Iul 2009 | 5155 vizualizari

 

Desert rapid

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 180 gr. zahar
  • 250 gr. faina ( mai intra inca 100 gr. depinde de cat suc de portocala avem)
  • 80 gr. margarina
  • 1 ou
  • coaja + sucul de la 1 portocala
  • 1 pliculet praf de copt
         Crema :
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml. frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Blanca:

Amestecam zaharul cu coaja de portocala, adaugam oul si sucul de portocala. Omogenizam, punem margarina topita, amestecam bine . La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pregatim o tava cu hartie de copt si punem cate 1 lingura de compozitie in gramajoare, cu distante intre ele.

Coacem cca 15 minute, pana devin aurii si se desprind usor de pe hartie.
Le lasam la racit si facem crema.

Facem o budinca mai tare, folosind mai putin lapte (350 ml) decat scrie pe plic. Dupa ce se raceste o amestecam cu frisca batuta si spritam pe prajiturica. Lipim cate 2, pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Blanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

leoflori 1

17.10.2009, 21:55

larisa, ma bucur ca ai incercat o reteta de la mine si ti-a placut. partea cu lipitul nu-i nimic,data viitoare "le tineti la distanta"

adry88 1

19.05.2011, 16:14

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:35

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata