Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

de anca_rm in Prajituri, 17 Sep 2013 | 2722 vizualizari

 

Reteta o am de pe un site maghiar , mi-a tradus-o o colega si este foarte buna .

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 180 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 200 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boci Szelet (vacuta patata):

Pornim cuptorul la 180 grade


Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.


Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele . Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt , si cacao . Omogenizam bine.


Separat batem albusurile cu un praf de sare si punem peste restul compozitiei.


O tava cu dimensiune de 20x30 o tapetam cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.


Pregatim crema de branza astfel : branza o maruntim bine , si o amestecam cu restul ingredientelor (zaharul , zaharul vanilat, oul , grisul si coaja de lamaie ) .


Cu ajutorul unei lingurite punem branza peste aluat , efectiv o aruncam acolo. Puteti sa puneti branza in asa fel incat o felie de prajitura sa aiba o lingurita de branza ( trebuie sa iasa patata ca si o vacuta ).


Dam tava la cuptorul incalzit si o lasam pentru 30 minute .


Pofta Mare !!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

18.09.2013, 08:40

va multumesc tuturor pentru ca sunteti prezenti la retetele mele

xana 1

18.09.2013, 14:47

Ce bine arata!!

anca_rm 1

19.09.2013, 15:31

Xana ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor"